23948sdkhjf

Nu bygges Sjællands supersygehus

Region Sjælland er klar til at gå videre med byggeriet af regionens universitetshospital i Køge. Udgravning og etablering af byggeplads går i gang i år.
Det er over halvandet år siden, at Region Sjælland udpegede C.F. Møller som vinder af konkurrencen om at udvide Køge Sygehus til tredobbelt størrelse.

Nu har regionsrådet vedtaget projektets dispositionsforslag, og det betyder, at de forberedende arbejder snart sættes i gang.

- Vi går i gang i løbet af 2016 med at grave i jorden, gøre klar til byggepladsen og anlægge nye parkeringspladser. Selve byggestarten bliver i 2017, fortæller projektdirektør Helle Gaub.

Sideløbende gennemføres en viderebearbejdning af projektet ud fra dispositionsforslaget, blandt andet med fokus på det arkitektoniske udtryk.

- Vi skal skabe sammenhæng for patienten, lige fra ankomsten til patienten forlader sygehuset igen. Der skal være fokus på nærhed med patienten. Væk med skranker og luger. De indlagte patienter får enestuer. Her skal personalet bruge mest mulig tid tæt på patienten. Det kan ske ved at flytte arbejdsopgaver ind på stuen for eksempel at skrive journal sammen med patienten fremfor gå hen på kontoret. Jeg er sikker på, at det bliver et flot byggeri, som vi kan være stolte af, siger Christian Wedell-Neergaard, formand for sygehusudvalget.

Med projektet udvides det eksisterende Køge Sygehus fra 53.770 til 143.500 kvadratmeter. Byggeriet har et anlægsbudget på fire milliarder kroner.

Foruden C.F. Møller består rådgiverteamet af Alectia og Rambøl. Cubo Arkitekter, Gehl Architects og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma er underrådgivere
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112