23948sdkhjf

PH Byg vil bygge feriehuse på fabrik

Med et nyudviklet huskoncept tilbyder det bornholmske byggefirma at levere et nyt feriehus på 8-10 uger.
Sammen med arkitekt Christina Huth Panduro har Peter Hjorth Hansen, bygningskonstruktør og direktør i PH Byg, lanceret et nyt sommerhuskoncept kaldet ”Fiskerhuset”.

Med det nye koncept kan firmaet levere et nøglefærdigt feriehus på 75 kvadratmeter i løbet af otte uger og et feriehus på 97 kvadratmeter i løbet af ti uger.

Husene skal bygges på PH Bygs fabrik i Hasle, og potentielle købere har allerede henvendt sig.

Ikke til det smarte og futuristiske

Fiskerhuset er et forsøg på at gentænke det traditionelle fiskerhus i en moderne kontekst med de nuancer, som den moderne arkitektur kan tilbyde. Historiske bornholmske materialer som kul, tjære og kalk har givet inspiration til valg af farver og udtryk.

Arkitekt Christina Huth Panduro ønsker at appellere til den enkle levevis med et hus, der kræver minimal vedligeholdelse, og hvor materialerne fremstår i deres rene form. Intentionen har været at skabe et ’ærligt’ hus, som er forankret i de bornholmske særkender med lys, bølger, hav og vind. Huset favner således den autentiske bornholmske sjæl med den karakteristiske røgeriskorsten som husets omdrejningspunkt.

- Jeg kan godt lide hendes streger, fordi hun er meget autentisk og har en blød hånd i forhold til andre arkitekter. Hun er ikke til det smarte og futuristiske, og hendes værdier passer godt til det, vi vil med Fiskerhuset, siger Peter Hjorth Hansen.
- Vi gik ud med nyheden mandag morgen, og inden det blev aften, havde vi 20 konkrete henvendelser, og over halvdelen af dem var fra Jylland, Fyn eller Sjælland, fortæller Peter Hjorth Hansen.

Plads til at udvide
Han er uddannet tømrer og etablerede PH Byg tilbage i 2002. Virksomheden har hovedsageligt udført traditionelt byggearbejde i mindre skala for kunder på Bornholm og i København.

Men siden 2012, hvor Peter Hjorth Hansen begyndte at uddanne sig til bygningskonstruktør, er fokus i stigende grad rettet mod det præfabrikerede byggeri.

- Vi har igennem flere år haft en fornuftig produktion af elementer på bestilling. Men i stedet for at vente på, at kunderne ringer, har vi nu valgt at skabe vores eget produkt på basis af alle de gode erfaringer, vi har gjort os, fortæller Peter Hjorth Hansen.

Han vurderer, at man med den nuværende kapacitet kan producere 15-20 huse årligt, men fanger konceptet an, er det forholdsvist nemt at udvide.

- Vi byggede nyt domicil og fabrik ved ringvejen i 2007 og 2008, men vi udnytter kun cirka 3.000 kvadratmeter af en grund på 11.000 kvadratmeter, fortæller han.

Færdige løsninger kan sælges hvor som helst
Peter Hjorth Hansen har et mål om, at toplinjen skal fordobles inden udgangen af 2018. Den traditionelle tømrerforretning er basen, mens de nye ”Fiskerhuse” bliver den løftestang, der skal løfte PH Byg til et højere niveau.

- Det er svært at skabe vækst i provinsen, hvis du ikke har noget at eksportere. Det gode håndværk er lokalt forankret, men kan du tilbyde færdige løsninger, kan du sælge hvor som helst. Vi har rammerne og mangler nu bare at fylde noget omsætning på. Håbet er lysegrønt, og vi knokler dag og nat for at få det til at lykkes, siger Peter Hjorth Hansen.

PH Byg beskæftigede 27 ansatte, da forretningen var på sit højeste, men under sin uddannelse har Peter Hjorth Hansen droslet ned til 12 ansatte. Uddannelsen blev afsluttet i 2015, og forventningen er, at bemandingen i løbet af relativt kort tid kan øges til 15-20 ansatte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08