23948sdkhjf

Sådan kan fremtidens sportshaller se ud

Den klassiske hal med 20 gange 40 meters gulv og to omklædningsrum er umoderne. Stor interesse for multifunktionelle idrætshaller fra både offentlige og private aktører.
Stemningen i den lokale idrætsforenings hal husker de fleste tilbage på med rendyrket nostalgi. Hele søndage brugt svedende på banen eller heppende på tribunen. Den umiskendelige lugt af hal; lige dele lakeret gulv, sved og pølsemix i kantinen.

Men hallen, som vi kender den, er på vej til at uddø. Nutidens idrætscentre skal kunne rumme flere muligheder, end et rektangulært trægulv byder på. Danmarks største leverandør af idrætsprojekter, Virklund Sport, oplever en markant efterspørgsel på multifunktionelle haller til forskellige former for sport og bevægelse.

- Vi fungerer ikke kun som leverandør, men i stigende grad også som rådgivere. Kunderne efterspørger særligt multihaller, der med et legende tilsnit kan skabe bedre forhold til forskellige grupper af idrætsformer. Den klassiske hal skal gentænkes, fordi den byder på alt for meget dødplads. Nu skal der skabes små rum til fysisk udfoldelse – eksempelvis ved at bruge væggene til forskellige stationer til styrketræning og motorik, fortæller Lucinde Albrecht, projektdesigner ved Virklund Sport.

30 millioner til gode idéer
At idrætsforeninger og andre aktører ønsker den gammeldags hal forvandlet til en udfordrende multihal, bevidner Lokale- og Anlægsfondens indsats, ”Nye tider – Nye haller”.

Fonden har sat 30 millioner kroner på højkant til de mest kreative og interessante bud på morgendagens idrætshal. Virklund Sport og Lucinde Albrecht blev kort tid efter igangsættelsen af konkurrencen kontaktet i forbindelse med et projekt, der forsøger at få del i midlerne til en ny hal.

- Vi har fået de første forespørgsler, men forventer os langt flere i de kommende måneder. Det er tydeligt, at idrætsforeninger og skoler gerne vil sige farvel til de gamle haller og har brug for hjælp til at kvalificere projekterne, så de kan komme i betragtning til denne pulje. Vi har stor erfaring med at udvikle unikke idrætshaller og i at stille de rigtige spørgsmål, som guider kunderne til den optimale halløsning, siger Lucinde Albrecht.

Verdens mest tilgængelige multihal
Et af de seneste projekter, som Virklund Sport har været involveret i fra ide til eksekvering, er Muskelsvindfondens skelsættende multihal ved feriecenteret Musholm på Storbæltskysten ved Korsør.

Idrætshallen er målrettet bevægelseshæmmede børn og voksne og byder blandt andet på stor klatrevæg, svævebane og klatrenet helt oppe under loftet. Virklund Sports tekniske afdeling har derudover specialudviklet en hæve-sænke-bænk til omklædningsrummene, der gør det nemmere for kørestolsbrugere at være mobile og selvhjulpne.

- Vi har haft et fortrinligt samarbejde med Virklund Sport. Rådgivningen omkring kvalitetsudvikling og forædling af idrætsudstyret har været god. I samarbejde med arkitektfirmaet har Virklund Sport fundet de helt rigtige løsninger, der tilsammen gør Musholm til verdens mest tilgængelige feriecenter for børn og voksne med muskelsvind og andre handicap, fortæller Henrik Ib Jørgensen, som er direktør for Muskelsvindfonden.

Musholm er tegnet af Aart Architects i samarbejde med BSAA Urbanlab, Bexcom samt Keinicke & Overgaard Arkitekter. Byggeriet til 100 millioner kroner er opført af Anker Hansen & Co.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11