23948sdkhjf

De første kraner er på plads i byggegruben (#3)

Det største delprojekt i udvidelsen af Herlev Hospital er startet med NCC som første entreprenør på pladsen.
I samarbejde med Byggefakta sætter Building Supply i disse uger fokus på de 10 største igangsatte byggerier i 2015. Vi er nu nået til Nyt Hospital Herlev, som er nummer tre på listen.

Nyt Hospital Herlev - akutmodtagelse og kvinde-barn-center

Projekttype: Nybyggeri
Byggesum: 1,332 mia. kr.
Areal: 56.585 kvadratmeter
Bygherre: Region Hovedstaden Herlev Hospital
Bygherrerådgiver: Niras, Aarhus Arkitekterne
Rådgiverteam: Henning Larsen Architects, Friis & Moltke, Orbicon, Norconsult, NNE Pharmaplan, Brunsgaard & Laursen, SLA.
Start: December 2015
Slut: Ultimo 2018
De første kraner har fundet vej til byggepladsen, og snart begynder NCC at rejse elementerne til dét, der om knap tre år indvies Nyt Hospital Herlevs nye akutmodtagelse og kvinde-barn-hus.

Henning Larsen Architects og Friis & Moltke har tegnet den cirkelformede bygning, som koster 1.332 millioner kroner at opføre.

I samråd med sin rådgiver valgte projektorganisationen Nyt Hospital Herlev at udbyde det store byggeri i 15 fagentrepriser , og det var af hensyn til at skabe størst mulig konkurrence med færrest mulige grænseflader, fortæller projektleder Jesper Myhr.

- Ellers ville vi have stået med nogle meget tunge entrepriser, som meget få danske virksomheder ville kunne løfte, pointerer han.

Ikke en hyldevare
Råhuset skal efter planen stå færdigt om knap et års tid, hvorefter HSHansen rykker ind for at udføre lukningsentreprisen.

Virksomheden skal levere og montere 28.000 kvadratmeter facader og 16.000 kvadratmeter tag, og det er ikke mindst bygningens geometri, der bliver udfordringen i dette projekt.

- De elementer, der skal bruges til den runde sengebygning, er bestemt ikke en hyldevare. Det er et spørgsmål om at videreudvikle eksisterende løsninger og finde nye, kreative anvendelsesmuligheder for at opnå det, som arkitekten gerne vil, fortæller Lars Bojsen Jensen, der er afdelingschef for projekter i HSHansen.

HSHansen kan i den forbindelse trække på erfaringerne fra den ovale Royal Arena i Københavns Ørestad, hvor virksomheden også er lukningsentreprenør. Lars Bojsen Jensen oplyser, at produktionen af elementer til Nyt Hospital Herlev startes op til efteråret, mens montagen på byggepladsen løber fra december 2016 og cirka to år frem.

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093