23948sdkhjf

København får ny bydel med 2.000 boliger

FB Gruppen og PKA investerer mindst fem milliarder kroner i udvikling af Valbys gamle grønttorv.
Planerne om at forvandle Grønttorvet i Valby bliver nu til virkelighed.

I løbet af de næste 4-5 år forvandles området til bydelen ”Ny Valby” med omkring 2.000 lejligheder og byhuse, butikker, børneinstitutioner samt en stor park.

Det er udviklingsselskabet FB Gruppen og pensionsselskabet PKA, der har købt arealet på næsten 160.000 kvadratmeter af grønthandlerne, som til foråret flytter til et helt nyt og større grønttorv i Høje-Taastrup.

- Ny Valby får familieboliger, seniorboliger og ungdomsboliger, og der kommer lejligheder samt række- eller byhuse med små haver. Det bliver samtidig en grøn bydel – i midten anlægger vi en park på 19.000 kvadratmeter, hvor bjælker fra den store auktionshal bevarer områdets historie, siger Hans-Bo Hyldig, administrerende direktør og medejer i FB Gruppen.

Op til 80 meter i højden
Lokalplanen giver mulighed for at bygge 234.000 kvadratmeter, og det bliver fordelt med omkring 2.000 boliger, en stribe butikker og cafeer, to børneinstitutioner og formentlig også kontorer. Projektet er baseret på Polyforms masterplan for en ny, grøn bydel, og som landmærker får Ny Valby fem huse på 50-80 meter.

En del af byggeriet er på forhånd købt af PKA, der også stiller finansiering til rådighed for andre byggerier, som FB Gruppen udvikler og siden videresælger, enten som ejerboliger eller som lejeboliger. Endelig skal den resterende del af byggejorden sælges til eksempelvis pensionskasser eller projektudviklere.

FB Gruppen anslår, at det samlede byggeri får en værdi på godt fem milliarder kroner. Det giver en jobeffekt på 5.200 mandeår, hvilket svarer til, at 1.000-1.300 personer konstant er beskæftiget gennem de fire-fem år, som byggeriet står på.

En god dag for andelshaverne
Grønttorvet flyttede tilbage i 1958 fra Indre by til Valby, men i takt med byens vækst blev området trafikalt indeklemt, og for få år siden besluttede grønthandlerne at flytte til Høje-Taastrup.

De store arealer har siden været til salg, helst i én samlet handel. En håndfuld byggefelter er solgt til boligselskaber og byggeudviklere, deriblandt FB Gruppen, der overtager hele området fra 1. maj.

- Det er en god dag for andelshaverne i Grønttorvet. Aftalen er som ønsket indgået med solide parter, der har den fornødne kapital til at løfte andelshaverne helt ud i ét rent snit. Det er til stor glæde og gavn for de andelshavere, der af hensyn til alder ønsker at stoppe, og for dem, der skal flytte med til Høje-Taastrup. Samtidig viderefører FB Gruppen og PKA de planer og visioner, som Grønttorvet har udviklet i samarbejde med blandt andre Valby Lokalråd og tegnestuen Polyform om at skabe en helt ny og grøn bydel midt i København, siger John Olsen, formand for Grønttorvet.



Området ligger ved Ny Ellebjerg Station med S-tog og snart også regionaltog og metro.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078