23948sdkhjf

BNS bygger 200 DTU-boliger

Spaden er stukket i jorden til Hempel Kollegiet, der opføres for et trecifret millionbeløb i Lyngby.
Første spadestik er nu taget til Hempel Kollegiet, og i efteråret 2017 vil 200 boliger stå klar til danske og udenlandske studerende.

- Lige siden jeg selv begyndte at studere har der manglet kollegieboliger, og selvom der har været arbejdet hårdt på dette projekt, har en løsning ladet vente på sig i mange år. Derfor glæder jeg mig over, at vi nu er så tæt på, sagde Lyngby-Taarbæks borgmester, Sofia Osmani, i sin tale ved torsdagens ceremoni.

Det 7.400 kvadratmeter store byggeri opføres af B. Nygaard Sørensen i totalentreprise i samarbejde med JW Arkitekter og Bascon.

De 200 møblerede kollegieboliger opføres i tre klynger, hver især bestående af to bygninger med 12 og 13 boliger i henholdsvis to og tre etager.

Arkitekturen tager udgangspunkt i, at de studerende skal have plads til at fordybe sig i deres studier, samtidig med at de indgår som en aktiv del af DTU's studenter- og campusfællesskab. Derfor er der arbejdet med et hierarki af fællesskaber inde såvel som ude.

Egetræsskoven, der omkranser kollegiet, bevares så tæt på bygningerne som muligt for at skabe et tæt forhold mellem inde og ude. Der vil være fri adgang fra det øvrige campusområde til kollegieområdet.

Byggeriet er blevet en realitet takket være en donation fra Hempel Fonden på et trecifret millionbeløb – den største donation i fondens over 100 år lange historie.

- Uden fondens meget generøse donation havde vi ikke stået her i dag. De danske og udenlandske studerende, der skal bo her, får meget smukke rammer for deres studieliv og sociale samvær, sagde universitetsdirektør Claus Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109