23948sdkhjf

85 byggekonkurser i februar

Bygge- og anlægsbranchen knækker over med virksomhedsdød til følge.
Antallet af bygge- og anlægskurser er eksploderet. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Med 85 konkursramte aktører i februar er antallet af konkurser i perioden december – februar oppe på 256. Det er 57 procent flere konkurser end i samme periode for et år siden – og samtidig det højeste antal konkurser for perioden siden 2009/2010.

- I februar måned ser vi desværre, at den grimme udvikling i konkurserne i bygge- og anlægsbranchen fortsætter. Vi har nu i det seneste halve år registreret ca. 44 procent flere konkurser end for et år siden – og det er en trist og uventet udvikling, siger Andreas Fernstrøm, der analysechef i Dansk Byggeri.

I januar og februar skal vi tilbage til 2010 for at finde lignende blodige måneder.

Kæmper fra hus til hus
Konkursudviklingen vækker underen hos Dansk Byggeri, der ser bygninger skyde op overalt i storbyerne.

- Det er svært at forklare de mange konkurser, når man sidder i sin osteklokke i de store byer, hvor der er stigende boligpriser og en del byggeaktivitet, men det er netop pointen. Der er opgaver at komme efter i nogle dele af landet, og så er der andre områder, hvor virksomhederne i højere grad kæmper om opgaverne fra hus til hus – og her er der altså mange, som må lade livet, forklarer Andreas Fernstrøm.

Dansk Byggeri erkender, at forsinkelser hos Erhvervsstyrelsen spiller ind i de høje konkurstal, som byggebranchen har oplevet de seneste måneder. Men ifølge Andreas Fernstrøm ændrer den tvivl, der er om tallene, ikke ved billedet af et markant stigende antal konkurser.

Bo Sandberg, der er chefanalytiker hos Dansk Byggeri, peger også på flaskehalsen hos Erhvervsstyrelsen som forklaring på tallene, men fremhæver i et tweet, at især mindre virksomheder er udsatte for konkursdøden:

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126