23948sdkhjf

Millionerne ruller ind hos KE Fibertec

Indtjeningen er højere end nogensinde hos den danske producent af tekstilkanaler til ventilation.
KE Fibertec er kommet ud af 2015, med et resultat på 14,1 millioner kroner før skat, og det gør regnskabsåret til det bedste siden etableringen i 1996.

- 2015 på alle måder været et fantastisk år. Vi har sat en række rekorder i løbet af året, og flere af vores datterselskaber har præsteret langt bedre end tidligere set, siger administrerende direktør, Carsten Jespersen.

Et kig på regnskabet afslører, at egenkapitalen er faldet med knap tre millioner kroner. Ifølge direktøren hænger det sammen med, at KE Fibertecs ejere har trukket 16 millioner kroner ud i udbytte.

Nye it-systemer er en gevinst
Beder man Carsten Jespersen om en forklaring på fremgangen, fremhæver han ikke mindst beslutningen om at opgradere alle virksomhedens it-systemer. Projektet blev indledt i 2012 med et nyt ERP-system, og resultatet taler sit tydelige sprog. Siden 2013 er driftsresultatet forbedret med næsten syv millioner kroner.

Lige nu er KE Fibertec i gang med at indfase TBV-designersoftware og ny lasersoftware, som elektronisk oversætter alle data til fabrikkernes laserskærere.

- Vi forventer os rigtig meget af de nye it-systemer, ikke mindst i form af flottere og mere visuelle tilbud, bedre tegningsdokumentation ved ordreafgivelse og en hurtigere og smidigere gennemløbstid fra ordren er bekræftet, og til vi leverer hos kunden, siger Carsten Jespersen.

Investering i mere effektiv produktion
KE Fibertec har også valgt at investere 2,5 millioner kroner i at udvide sin produktion i Tjekkiet, så fabrikken fremover både kan udføre laserskæring og færdiggørelse af specifikke produktgruppe.

- Det skulle meget gerne øge vores fleksibilitet og reducere vores kostpriser, siger Carsten Jespersen, der forventer et 2016 på niveau med 2015.

I begyndelsen af 2016 er KE Fibertec endvidere blevet recertificeret efter de nye kvalitets- og miljøstandarder, ISO-9001:2015 og ISO 14001:2015, som en af de første virksomheder i Danmark.

Oprustning i Danmark
Som et led i den nuværende strategi med fokus på vækst og kvalitetssikring har KE Fibertec også foretaget en række ændringer i organisationen. Anne Lindegaard Madsen er pr. 1. februar 2016 ansat som udviklingsingeniør med opgaver inden for produktudvikling, målinger og salgssupport. Hun er nyuddannet bygningsingeniør og har tidligere været i praktik i virksomhedens udviklingsafdeling, som ledes af ingeniør Anders Olsen.

Desuden har virksomheden styrket sin produktionsplanlægning gennem etablering af en PTA-afdeling bestående af PTA-koordinator Anders Pedersen samt de to tekniske tegnere, Axel Mehl og Lenka Balážová.

KE Fibertec-koncernen består af moderselskabet i Vejen og syv datterselskaber i Europa, Tyrkiet og USA. Virksomheden beskæftiger cirka 120 medarbejdere, heraf halvdelen i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094