23948sdkhjf

København vælger rådgiver til 1,5 millioner kvadratmeter

Alectia, Kant Arkitekter og TNT Arkitekter har vundet Københavns Ejendommes enorme udbud om bygningseftersyn.
Før jul udbød Københavns Ejendomme en omfattende opgave om vedligeholdelsessyn på ca. 1.850 bygninger i København.

Efter en indledende prækvalificeringsrunde modtog Københavns Ejendomme tilbud fra fem forskellige rådgivere og har nu valgt at indgå aftale med Alectia, der har arkitektfirmaerne Kant og TNT som underrådgivere.

Opgaven omfatter gennemgang og udarbejdelse af vedligeholdsplaner for 1.850 bygninger, svarende til 70 procent af Københavns Kommunes samlede ejendomsportefølje.

- Dette er en rigtigt spændende opgave for Alectia, og vi glæder os meget til samarbejdet med Københavns Ejendomme, siger Einar Krog fra Alectia.

Alectia har tidligere løst opgaver for Københavns Ejendomme, heriblandt en PCB-kortlægning af 2.693 bygninger i 2014.

Mere for pengene
Det omfattende udbud er en konsekvens af, at Københavns Borgerrepræsentation i efteråret 2015 besluttede at omorganisere vedligeholdelsesindsatsen i kommunen. De planlagte vedligeholdelsessyn skal danne grundlag for en mere hensigtsmæssig udnyttelse af pengene gennem en rettidig vedligeholdelsesindsats, der forhindrer accelererende forfald.

- Hertil kommer åbenlyse afledte økonomiske effekter i form af indkøbseffektiviseringer, energibesparelser med videre. Dette vil være til stor gavn for kommunens brugere og give mere og bedre vedligeholdelse for skatteborgernes penge, forklarer vicedirektør i Københavns Ejendomme, Helge Vang Jacobsen.

Med vedligeholdelsessynene får Københavns Ejendomme et økonomisk overblik over kommunens vedligeholdelsesbehov over en 10-årig periode, herunder detaljerede tilstandsregistreringer og prioriterede økonomiske vedligeholdsplaner for alle ejendommene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094