23948sdkhjf

BIG tegner ’kaktustårne’ til Kalvebod Brygge

Københavnske studerende får fabelagtig udsigt.
Med det markante projekt Kaktustårnene vender BIG tilbage til København med sit første boligbyggeri siden den prisvindende trilogi; ”VM Husene”, ”VM Bjerget” og 8Tallet i Ørestad.

Sammen med projektudvikleren Høpfner Projects, som også stod bag BIG’s boligbyggerier i Ørestad, har den internationalt anerkendte tegnestue skabt to markante boligtårne med 500 ungdomsboliger, fordelt på 16.000 kvadratmeter. Projektet finansieres i samarbejde med Catella.

Tårnene, der opføres på Kalvebod Brygge, bliver henholdsvis 80 og 60 meter høje og bærer navnet ”Kaktustårnene” efter deres karakteristiske silhuet. Begge bygninger er designet med en sekstenkantet kerne af kvadratiske dæk, som roterer for hver etage og danner forskudte altaner. Radiale skillevægge og skråtstillede værn understreger bygningernes skulpturelle ydre, udsprunget fra deres rationelle indre.

- Med Kaktustårnene leverer vi arkitektur af allerhøjeste karat til studerende og unge, som ønsker at bo i et markant og spændende byggeri beliggende super centralt i København, siger Per Høpfner fra Høpfner Projects.

Et helt nyt boligområde
De to boligtårne bliver en markant tilføjelse til Københavns skyline og de 500 boliger med en gennemsnitsstørrelse på 30 kvadratmeter yder samtidig et tiltrængt bidrag til markedet for ungdomsboliger, hvor efterspørgslen er stor.

I Kaktustårnene får byens studerende adgang til et helt nyt boligområde, som ligger tæt på Vesterbros pulserende byliv, havnefronten på Kalvebod Brygge og byens mange uddannelsesinstitutioner.

- Det er både menneskeligt og fagligt en fornøjelse at være med til at skabe lyse og lækre ungdomsboliger til at dække det stigende behov for studie- og ungdomsboliger. København er ved at udvikle sig til en af de bedste studenterbyer i verden. Ikke alene får man penge for at studere, man kan også bo midt i byen med panoramaudsigt over Københavns skyline med historiske tårne, tæt ved både havn og offentlig transport, siger David Zahle, partner i BIG.

Kaktustårnene opføres på Kalvebod Brygge, lige ved Dybbølsbro station og Fisketorvet. Det overordnede projekt omfatter et samlet bygningsareal på i alt 74.000 kvadratmeter, der udvikles af møbelkoncernen Ikea, som opfører et nyt city-varehus på grunden. Foruden Kaktustårnene kommer det også til at rumme et større hotelbyggeri. Lokalplanen for området er netop sendt i høring af Københavns kommune og forventes vedtaget i efteråret 2016.

LÆS OGSÅ: København og Ikea får kæmpe grønt tag
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078