23948sdkhjf

Velux-ejer tjente to milliarder

Bundlinjen er løftet med mere end 700 millioner kroner i VKR-koncernen.
VKR Holding, der blandt andet står vinduesbrands som Velux, Velfac og Dovista, har forbedret økonomien markant i 2015.

Det netop offentliggjorte årsregnskab viser en vækst i omsætningen på otte procent, mens resultatet efter skat er forbedret med hele 50 procent og overstiger nu to milliarder kroner.

Foruden en begrænset markedsmæssig effekt har både valutakurser og priser på råvarer påvirket indtjeningen positivt i 2015.

Administrerende direktør Jan Lundsgaard Jensen er tilfreds med resultatet men understreger, at det er det langsigtede perspektiv, som er i fokus:

- Vores opgave er at varetage aktionærernes interesser på langt sigt, hvilket vi kan tillade os med den eksisterende ejerstruktur. Det er dejligt at konstatere det stærkere fundament for fremtidig vækst, som vi har tilstræbt og tidligere meldt ud om, bekræfter sig selv med resultater i alle forretningsområder på et niveau, som vi betragter som meget tilfredsstillende i forhold til markedsomstændighederne, siger han i en pressemeddelelse.

Hen mod slutningen af 2015 registrerede VKR en vis afmatning i aktivitetsniveauet på flere markeder, hvilket har skabt lidt usikkerhed om den fremtidige udvikling. Ledelsen forventer dog som udgangspunkt et 2016 på niveau med 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109