23948sdkhjf

Brandsikkert glas vinder frem som byggemateriale

Glas i brandklasse EW er øget med en tredjedel hos Saint-Gobain-selskabet Vetrotech.
Glas, der kan isolere mod røg, varme og giftige gasser, spiller en stadigt større rolle i byggerier. Det oplever man hos Nordens største producent af brandsikkerhedsglas Vetrotech.

Alene fra 2014 til 2015 har Vetrotech oplevet en stigning i efterspørgslen på brandbeskyttende glas i brandklasse EW på 33 procent.

Denne type glas kan beskytte mod ild, røg og varme i op til 120 minutter og reagerer som et ”varmeskjold”, som bevarer ikke-brandsiden kold.

- Bygherrerne har fået øjnene op for, at der er alternative måder at tænke brandsikkerhed på, og at det betaler sig at investere i højkvalitetsløsninger, der er en anlægsinvestering uden løbende driftsomkostninger, selvom det måske er lidt dyrere i indkøb, siger Kjeld Østergaard, som er nordisk landechef i Vetrotech.

Brandbeskyttende glas isolerer mod brand, og kan blandt andet også stoppe de varmestrålinger, som opstår ved brand i en bygning. Men selvom glassene er brandsikre, så kan man ikke se nogen forskel mellem dette glas og almindeligt glas – på nær når der er brand. Ved brand skifter glasset fra transparent til mælkevidt, for at der ikke skal opstå unødigt farlige situationer med panik på grund af et frit udsyn til flammer.

Ofte vil brandsikkert glas erstatte for eksempel brandsikrede vægge, hvilket tillader bygherrer at tænke mere æstetik ind i byggeprojekter, blandt andet ved at opsætte skillevægge i glas.

- Glas er ikke længere bare de ruder, som brugere af en bygning nyder deres udsigt fra. Innovation og ny teknologi gør, at glasset nu indtager en helt ny funktion som et omdrejningspunkt for også brandsikkerheden i en bygning, siger Kjeld Østergaard.

Vetrotech er en del af Saint-Gobain, som har produceret glas i over 350 år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141