23948sdkhjf

Ny biograf på vej i Haderslev

Biografbyggeri tyvstarter udviklingen af området omkring Jomfrustien.
For godt et år siden igangsatte byrådet i Haderslev Kommune udviklingen af det 25 hektar store område ved Jomfrustien nær Haderslevs midtby.

Senere i år udskrives en arkitektkonkurrence om en masterplan for området, men allerede nu står det klart, at en 1.600-1.800 kvadratmeter stor biograf med fire sale og omkring 550 sæder bliver et af Jomfrustiens nye byggerier.

Byens eksisterende biograf, Kosmorama, er efterhånden blevet for lille til at håndtere et stigende besøgstal, og indehaver Torben Jølnæs ønsker sammen med nogle investorer at opføre en større og mere tidssvarende biograf.

Udbud i løbet af sensommeren
Tirsdag aften besluttede byrådet at stille 2.000 kvadratmeter til rådighed for projektet som et kulturelt tilskud. Dermed kan en ny biograf formentlig tages i brug i efteråret 2017.

- Nu går vi i gang med detailprojekteringen og forventer at kunne gennemføre et udbud i løbet af sensommeren. Hvilken entrepriseform, vi vælger, har vi ikke lagt os fast på endnu, fortæller Torben Jølnæs.

Det er Tegnestuen Mejeriet, der har udarbejdet de foreløbige skitser, og Torben Jølnæs forventer, at samme arkitektfirma kommer til at tegne projektet færdigt.

Byudvikling og klimatilpasning
Det er Haderslev Kommune og forsyningsselskabet Provas, der står bag den overordnede udvikling af Jomfrustien.

Den kommende arkitektkonkurrence skal give bud på, hvordan det 25 hektar store område udvikles samtidig med, at man udfører klimatilpasning.

Borgmester H. P. Geil betegner biografprojektet som en fantastisk nyhed for kulturlivet i Haderslev såvel som for projektet på Jomfrustien.

- Det er ideelt med en biograf på Jomfustien, da den også skaber liv i området om aftenen, og så er Kosmoramas flotte projekt med til at udvikle Jomfrustien i den retning, vi gerne vil, siger borgmesteren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099