23948sdkhjf

B. Nygaard Sørensen rykker ind i Carlsberg Byen

Nybyggeri i seks etager skyder op i historiske omgivelser.
Bryggernes Plads i Carlsberg Byen bliver Carlsberg Byens rådhusplads, når bykvarteret står færdigt.

Den centrale plads, som er delvist omgivet af fredede bygninger, bliver nemlig den største plads i det færdige bykvarter og kommer blandt andet til at indeholde caféer, butikker og kontorer, som er med til at sikre liv på pladsen døgnet rundt.

Nu går Carlsberg Byen sammen med B. Nygaard Sørensen A/S (BNS), der er valgt som totalentreprenør, i gang med at bygge knap 3.000 kvadratmeter erhverv og butikker på den sydlige del af pladsen.

- Vi har haft et tæt og konstruktivt samarbejde med Carlsberg Byen, EKJ og C.F. Møller, hvilket har udmøntet sig i et flot projekt, som vi er stolte af. Det skyldes ikke mindst Carlsberg Byens samarbejdsmodel, hvor man involverer både rådgivere, arkitekter og entreprenører inden byggeriets start og dermed optimerer projektet, siger Søren Wendel Meyer, der er salgs- og marketingchef i BNS.

Bygningen, som kommer til at indeholde kontorer, butikker og caféer, får en fornem nabo i form af den såkaldte ”Lagerkælder 3”, også kendt som ”Slottet” på grund af bygningens ikoniske guldskiver på facaden. Bygningen blev – trods navnet – brugt til at lagre øl over jorden, og de gyldne skjolde, der ses ud mod Pasteursvej, symboliserede hver en bagvedliggende tank.

Derfor har facaderne på bygningen også referencer til Lagerkælder 3. Eksempelvis er størrelsesforholdet på facadens kvadrater ’lånt’ fra størrelsen på facaderne på Lagerkælder 3. På toppen af den nye bygning etableres en taghave, hvor man kan nyde udsigten over bykvarteret. Taghaven går godt i spænd med Carlsberg Byens ønske om at være et grønt bykvarter med fokus på bæredygtighed.

- Bryggernes Plads bliver den centrale plads i det færdige bykvarter, så det er ekstra spændende, at vi nu går i gang med at bygge på pladsen. Samtidig er der flere fredede og bevaringsværdige bygninger omkring pladsen, og vi har derfor stort fokus på, at det, vi bygger, er med til at understrege pladsen og de omgivende bygningers kvaliteter, siger administrerende direktør i Carlsberg Byen, Jens Nyhus.

Projektet indeholder seks etager inklusiv kælder og kommer til at rumme cirka 2.800 kvadratmeter kontor samt 640 kvadratmeter butik og café.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094