23948sdkhjf

Konkurs med en gæld på 30 millioner

Gulvvirksomheden Plaintec i Middelfart kunne ikke følge med væksten. 70 arbejdspladser er tabt.
Manglende momsindbetalinger henover efteråret fik i februar Skat til at begære gulvvirksomheden Plaintec konkurs.

Et efterfølgende forsøg på en rekonstruktion mislykkedes, og derfor måtte ejerne, Søren og Anders Kristensen, opgive og indgive konkursbegæring kort før påske.

Konkursen kommer i kølvandet på fem hektiske år, hvor Plaintec er vokset fra fire til 70 ansatte. Den voldsomme vækst er en væsentlig del af forklaringen på, at den fynske virksomhed måtte dreje nøglen et halvt år før sin ti års fødselsdag.

Hertil kommer et stort millionbeløb i udeståender for færdige og halvfærdige projekter. Ifølge det senest tilgængelige årsregnskab havde Plaintec tilgodehavender for mere end 26 millioner kroner ved udgangen af 2014.

- Havde man på et tidligere tidspunkt foretaget en kritisk gennemgang af debitorerne, havde man måske ikke sat dem alle til kurs 100. Men det er selvfølgelig altid nemmere at være bagklog, siger kurator Jan Bruun Jørgensen fra advokatfirmaet Andersen Partners til Building Supply.

Fokus på igangsatte arbejder og tilgodehavender
Plaintec gik konkurs med en gæld på cirka 30 millioner, og Skat, Lønmodtagernes Garantifond samt en unavngiven bankforbindelse står tilbage som de største kreditorer. Aktiverne består fortrinsvist af igangsatte arbejder og tilgodehavender.

Jan Bruun Jørgensen har siden konkursbegæringen arbejdet på at få et overblik over de projekter, som Middelfart-virksomheden var involveret i, og han understreger, at konkursboet hverken kommer til at afslutte opgaverne eller sælge dem videre til andre. Strategien er at få så mange penge som muligt ud af de arbejder, der allerede er udført.

- Der er opgaver, hvor der mangler at blive betalt slutfaktura, og der er opgaver, hvor der eksempelvis er afregnet 25 procent af et byggeri med en færdiggørelsesgrad på 50. Der er også syn- og skønsager med relativt store tilgodehavender. Nu prøver vi at se, hvor meget vi kan få ud af det. Skal vi til at føre voldgiftssager, bliver vi ikke færdige i år, siger Jan Bruun Jørgensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.072