23948sdkhjf

Hamiconsult vokser med nichefokus

Siden et ejerskifte for to år siden er medarbejderstaben næsten firedoblet, og direktøren vil nu fylde sit nye domicil til sidste arbejdsplads.
I løbet af sensommeren flytter Hamiconsult ud af sit nuværende kontor på Sakskøbingvej i Hernings nordlige erhvervskvarter og ind i et nyt, markant domicilbyggeri på en langt mere synlig placering nær motorvejen.

Flytningen er et stærkt symbol på den udvikling, som den rådgivende ingeniørvirksomhed fra 1987 gennemgår i disse år.

Da Michael Due købte Hamiconsult i starten af 2014 og ansatte Christian Ohn som tegnestuechef, bestod medarbejderstaben af en håndfuld ansatte. I dag er det tal næsten firedoblet.

Er blevet mere udfarende
- Jeg kom hertil den 1. marts som medarbejder nummer seks. Nu er vi 18 og planlægger at ansætte yderligere et par stykker, fortæller Christian Ohn, som nåede at være tegnestuechef i ti måneder, inden han i slutningen af 2014 blev udnævnt til administrerende direktør.

Kort tid efter blev ingeniør Gerner Klærke udnævnt til teknisk direktør og købte sig ind som medejer. De to har siden udgjort virksomhedens direktion.

Ifølge Christian Ohn er forklaringen på den positive udvikling, at Hamiconsult er blevet skarpere på at dyrke sin niche og har fået et større fokus på at gøre opmærksom på sig selv.

- Vi er blevet mere udfarende og har formået at skabe nye relationer til den lokale byggebranche, hvor flere store bygherrer og entreprenører har behov for at optimere deres projekter, forklarer Christian Ohn, der kom til Hamiconsult fra D.A.I., hvor han gennem fem år arbejdede med projektledelse og bygherrerådgivning. Cv'et tæller desuden ansættelser som bygningskonstruktør i en lille håndfuld arkitektfirmaer.

Optimerer konstruktioner
Hamiconsult hører til blandt de rådgivende ingeniørfirmaer, der har optimering som primær kompetence. Virksomheden kommer ofte ind som underrådgiver på projekter, hvor der er behov for omprojektering.

- Vi ser mange konstruktioner, hvor der er brugt for meget stål, eller hvor væggene er for tykke. Det er ofte her, vi får vores opgaver, siger Christian Ohn og understreger, at det først og fremmest er et spørgsmål om, at Hamiconsult konsekvent vælger at bruge den tid, der skal til for at skrue konstruktionerne rigtigt sammen:

- Så kan det godt være, at vi som udgangspunkt er 100.000 kroner dyrere. Men vi finder nemt besparelser for det fem- eller tidobbelte. Vi har mange eksempler på afsporede projekter, som med vores hjælp godt kunne realiseres alligevel, siger han.

Et hus til 35 mand
En anden årsag til den positive udvikling er en ny afdeling for beregning af energi og installationer, som blev etableret sidste sommer. Ifølge Christian Ohn giver det Hamiconsult en mulighed for at øge ambitionsniveauet for den rådgivning, som tilbydes til kunderne:

- Vi vil gerne være med til at vise vejen for, hvordan fremtidens byggeri kan udvikles energimæssigt. Vi kan ikke løse alle opgaver, og det skal vi heller ikke. Men vi har ambitioner om at blive endnu bedre til det, vi er gode til og vokse derfra. Vi er ved at bygge et hus til 35 mand, og det skal vi gerne udnytte, siger han.

For Hamiconsult er målet for de kommende år en årlig organisk vækst på ti procent.

- Det mål har vi allerede nået i år, og det huer mig ikke helt, for vi skal også kunne følge med. Omvendt har jeg det heller ikke godt med at sige nej til gode ordrer, siger Christian Ohn.

Artiklen er en del af temaet Chef i tale.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08