23948sdkhjf

Fem teams prækvalificeret til stort Ørestad-projekt

Konkurrencen om Amager Fælled Kvarter med op mod 260.000 etagemeter nybyggeri er nu i gang.
Fem teams er prækvalificeret til konkurrencen om en ny masterplan for Amager Fælled Kvarteret i Ørestad. Mandag blev konkurrencen skudt i gang ved et kick off-møde.

Amager Fælled Kvarter kommer til at ligge nord for Vejlands Allé og vil få en levende og gennemgribende grøn profil med fokus på områdets unikke adgang til vand og natur. Med den unikke beliggenhed op til Grønjordssøen og med Amager Fælled som fælles baghave for de kommende beboere er adgang og udsyn til stedets natur et centralt afsæt i konkurrencen.

Hos By & Havn, der står for udviklingen af området forventer man, at der skal bygges 260.000 etagemeter i det kommende kvarter. Der bliver overvejende tale om boligbyggeri, som skal have en klar bymæssig identitet med en variation af tæthed, som også inviterer til lavere bebyggelse.

Københavns Kommunes Kommuneplan 2015 lægger desuden vægt på, at København skal vedblive at være en sammenhængende by med blandede og mangfoldige boligområder, hvor der er boligtilbud til mange forskellige mennesker. Masterplanen skal således tilbyde en vifte af boligtypologier og boligstørrelser, der understøtter oplevelsen af at bo i et levende bykvarter på fælleden.

De fem teams i konkurrencen
Polyform Arkitekter, Rainer Schmidt Landschaftsarchitekten, Cenergia, Oluf Jørgensen, Urban Creators, Nordic Food Lab.

Henning Larsen Architects, SLA, EKJ, Geo, Crowd Dynamics Ltd.

Tegnestuen Vandkunsten, Marianne Levinsen Landskab, Dansk Energi Managament & Esbensen, Norconsult-Wessberg.

Arkitektfirmaet C. F. Møller, C. F. Møller Landscape, Urban Agency, Niras, Jens Kvorning.

Arkitema Architects, Lendager Arkitekter, Transsolar, Atkins, Alexandra Instituttet, Blue Bakery, Rendbæk Consulting, Urban Green, Marina Bergen Jensen.

Deadline for indlevering af konkurrenceforslagene er 27. juni 2016, og bedømmelsen forventes afsluttet ultimo september 2016. Vinderen af konkurrencen forventes offentliggjort ultimo oktober.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078