23948sdkhjf

Top 10: De største byggeprojekter i marts

NCC har taget hul på sin hidtil største renoveringssag på dansk jord. Læs mere og få overblikket over de største igangsatte byggerier i marts.
I samarbejde med Byggefakta sætter Building Supply fokus på landets største byggeprojekter. I dag præsenterer vi de 10 største igangsatte byggerier i marts 2016 med særligt fokus på renoveringen af gårdhusene AB Syd i Albertslund.

I løbet af de kommende godt og vel 3½ år renoveres knap 500 slidte gårdhuse med dårligt indeklima og et alt for stort varmeforbrug i Albertslund.

Det er Albertslund Boligselskab, der, med støtte fra Landsbyggefonden, investerer over 800 millioner kroner i at renovere gårdhusene i Afdeling Syd.

Kontrakten på hovedentreprisen, der løber op i en halv milliard, blev underskrevet kort før jul, og NCC tog i sidste måned hul på de tre referenceboliger, der bliver rettesnor for resten af det omfattende projekt.

- Arbejdet med de resterende bygninger går i gang til maj. Når det ruller for alvor, vil NCC aflevere 4-6 boliger om ugen, fortæller projektleder Peter Føhrby Nybom fra Bo-Vest, som er byggeforretningsfører på sagen.

Sideløbende med hovedentreprisen på selve boligrenoveringen udfører Wicotec Kirkebjerg en ledningsrenovering, hvor forsyning til vand, fjernvarme, el, tv og telefon flyttes fra gårdhusenes krybekældre til stisystemet. Den øvelse får stor indvirkning på omfanget af det samlede projekt og på beboernes dagligdag.

- Hele ledningsarbejdet ruller så at sige foran selve renoveringsarbejdet, så Wicotec Kirkebjerg lægger kabler ned ude i stisystemerne, mens beboerne stadig bor i deres huse. Det er et helvede, mens det står på, men til gengæld kan de se frem til at komme hjem til helt nye boliger, siger Peter Føhrby Nybom.

Alene genhusningen løber op i omkring 60 millioner kroner. Beboerne i de 80 boliger i Lærkens Kvarter er flyttet ud og vil vende hjem til deres nyrenoverede boliger fra efteråret. Herefter genhuses beboerne løbende – fem ind og fem ud hver uge.

Peter Føhrby Nybom fortæller, at det tidligt i processen blev overvejet at rive bebyggelsen ned og erstatte den med nybyggeri. Men analyser viste, at det ville blive alt for dyrt. Derfor blev alle kræfter lagt i et ambitiøst renoveringsprojekt, som for alvor blev sat på skinner i sommeren 2012, da et team med Wissenberg i spidsen blev valgt som totalrådgiver. Vinderforslaget tager afsæt i visionen ”at forandre for at bevare”, og gennem forandring, fornyelse og forstærkning er hensigten at bevare områdets grundlæggende og genkendelige kvaliteter.

De 500 boliger i AB Syd er blot første etape. Ved udgangen af 2016 skal rådgiverne i gang med at projektere renoveringen af yderligere 500 boliger i naboafdelingerne VA 4 Syd og VA 4 Nord. Udbuddet af denne opgave tilpasses, så udførelsen i disse afdelinger begynder, når renoveringen af AB Syd nærmer sig sin afslutning.



Albertslund Syd - renovering af gårdhuse

Areal: 46.314 m²
Byggesum: 500 mio. kr. (samlet investering cirka 820 mio. kr.)
Bygherre: Albertslund Boligselskab og Albertslund Forsyning A/S
Hovedentreprenør: NCC Construction Danmark A/S
Totalrådgiver: Wissenberg A/S Rådgivende Ingeniører F.R.I
Arkitekt: Tegnestuen Vandkunsten ApS
Ingeniør: Wissenberg A/S Rådgivende Ingeniører F.R.I.
Byggeperiode: Marts 2016 - august 2019
Adresse: Klokkens, Kronens, Stjernens, Liljens, Storkens, Mågens, Vibens og Lærkens kvarter, 2620 Albertslund

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203