23948sdkhjf

MT Højgaard bygger 18.000 kvadratmeter sygehus

Et af Danmarks største OPP-projekter inden for sygehusbyggeri er gået i gang.
Fredag gik spaden i jorden til byggeriet af en ny fødeafdeling, børne- og ungeafdeling samt tre etager til medicinske patienter på Slagelse Sygehus.

Det samlede byggeri er på cirka 18.000 kvadratmeter og opføres som OPP af konsortiet ”MTH – DEAS Slagelse Sygehus”, som består af MT Højgaard, DEAS, Industriens Pension, PensionDanmark, PKA og Sampension.

Med en projektsum på cirka 520 millioner kroner er det et af Danmarks største offentlig-private partnerskaber (OPP) inden for sygehusbyggeri.

- OPP-projekter i Danmark har fået luft under vingerne, og spadestikket i dag beviser, at når offentlige og private forener kræfterne, så skabes der resultater, sagde Lars Olaf Larsen, afdelingsdirektør i DEAS på vegne af konsortiet.

OPP-teamet står for opførelse, udvendig drift og vedligeholdelse samt finansiering, mens Region Sjælland lejer sig ind i bygningen i en periode på 20 år. Herefter kan regionen købe ejendommen. OPP-modellen har sikret, at det muligt at finansiere byggeriet, og der blev endda råd til en ekstra etage.

Arkitema har tegnet byggeriet i samarbejde med Moe, og forud for spadestikket har læger, sygeplejersker og jordemødre haft mulighed for at give deres input til, hvordan der skabes de bedste arbejdsbetingelser og de bedste rammer for et godt patientforløb.

- Vi får et moderne akutsygehus med bedre sammenhæng for patienter og kortere afstande for personalet, sagde sygehusdirektør Vagn Bach.

Byggeriet er anden fase af moderniseringen af Slagelse Sygehus som et af regionens fire akutsygehuse. Første fase var åbningen af Akutafdelingen i 2013. Den forventede ibrugtagning er berammet til januar 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173