23948sdkhjf

Virtual reality rykker ud på byggepladsen

BIM og VDC er allerede i fuld gang med at ændre på, hvad det vil sige at være en entreprenørvirksomhed.
Den digitale oprustning i den danske entreprenørbranche er i fuld gang, og hos MT Højgaard sidder 47 medarbejdere i dag med VDC som arbejdsområde.

- Vi er en helt anden virksomhed i dag, end vi var for fem år siden, og vi har kun set toppen af isbjerget, siger Carsten Nielsen, regionsdirektør i Aalborg, hvor MT Højgaard netop har åbnet sit fjerde danske VDC-laboratorium.

Det er svært at kæmpe imod udviklingen, men det er der heller ingen grund til, pointerer han, for fordelene er mange.

Ikke mindst kan den digitale teknologi være med til at løfte byggebranchens produktivitet. Hertil kommer lavere risiko, højere hitrate, og bedre arbejdsdage. Også ude på byggepladsen hvor et mobilt VDC-laboratorium sørger for at bringe modellen helt ud til de udførende.

- VDC giver sjakket en virtuel oplevelse af den opgave, de skal i gang med. Alle forstår nu præcist, hvad de skal lave, og vi oplever, at de er hurtigere til deres arbejde end tidligere. Det er fantastisk at se gamle jord- og betonarbejdere med en Ipad, og vi må bare konstatere, at teknologiens virkelighed overgår fantasien, siger Carsten Nielsen til Building Supply.

MT Højgaard har en konkret målsætning om, at 20 procent af alle projekter skal udføres digitalt med VDC. Det svarer til cirka 40 byggesager om året. Ifølge Carsten Nielsen er teknologien en afgørende forudsætning for, at koncernen når sine måltal for omsætning, indtjening, medarbejdertilfredshed og lav ulykkesfrekvens.

Artiklen er en del af temaet Digitalt byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14