23948sdkhjf

Høyrup & Clemmensen deler ud af rekordoverskud

Elinstallatøren kom ud af 2015 med det hidtil bedste resultat i virksomhedens 116-årige historie.
Den københavnske elinstallationsvirksomhed Høyrup & Clemmensen kom ud af regnskabsåret 2015 med et overskud på 11,6 mio. kr., som er det største plus på bundlinjen i virksomhedens 116-årige historie.

Pengene får dog ikke lov at trække støv på bankkontoen, for mens en stor del er brugt på opstartsinvesteringer på markedet for intelligente bygninger, har ledelsen valgt at udbetale en anden del som ekstraordinær bonus til virksomhedens 118 medarbejdere.

Fastholder gode folk
Bonussen skal blandt andet medvirke til, at Høyrup & Clemmensen får lettere ved at fastholde virksomhedens ansatte i en tid, hvor manglen på arbejdskraft er udtalt.

- Vores resultat er historisk, så vi synes bestemt, at medarbejderne skal have et ekstra klap på skulderen. De er meget loyale, og forhåbentlig har de lyst til at blive hos os. Branchen har svært ved at tiltrække nye medarbejdere, så vi skal først og fremmest beholde de gode medarbejdere, vi har, siger adm. direktør Tom Lindquist.

Medarbejderskabt overskud
Meget tyder på, at taktikken bærer frugt. For på den anden side af bordet glæder Danni Skov, der er tillidsrepræsentant i virksomheden, sig over initiativet.

- Der er højt til loftet, og det er det bedste ved at være hos Høyrup og Clemmensen. Jeg sad og forhandlede for gutterne, hvor vi valgte ikke at indgå en fast aftale om bonus. Nu får vi pengene, selvom det ikke er en del af aftalen. Når vi ved, at der kan komme kontant afregning, øger det lysten til at blive i virksomheden og yde sit bedste, siger han og tilføjer, at omkring en tredjedel af de ansatte alle har over ti års anciennitet.

Tilbage på direktionsgangen fortæller Tom Lindquist, at Høyrup & Clemmensen har haft fokus på at differentiere sig med intelligente installationer der skaber værdi for kunden. Investeringerne gør, at elinstallationsvirksomheden forventer et fald i indtjeningen i år, men det får ikke direktør Tom Lindquist til at vakle i forhold til bonusudbetalingen.

- Det er medarbejderne, der skaber resultaterne, fastslår han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25