23948sdkhjf

Stort skolebyggeri ender med voldgiftssag

Det er ikke lykkedes for Helsingør Kommune at indgå forlig med den tredje og sidste entreprenør.
Sidste sommer indgik Helsingør Kommune forlig med Anker Hansen og Skou Gruppen, der er to af de firmaer, der vandt entrepriser på første etape af det siden aflyste byggeprojekt, Skolen i Bymidten.

Det er imidlertid ikke lykkedes at indgå forlig med den tredje entreprenør, Pro Ventilation, og derfor ender det nu med en voldgiftssag. Det skriver sn.dk.

- Det er ikke sådan, at vi har siddet og afvist forskellige beløb. Vi har simpelthen ikke været enige i deres generelle udlægning af sagen. Det handler om principper og ansvar, siger administrerende direktør Flemming Kragerup fra Pro Ventilation til Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge avisen forventer Helsingør Kommune, at annulleringen vil koste 16-26 millioner kroner i erstatninger og godtgørelser til de involverede entreprenører.

Rubow og Effekt vandt tilbage i 2012 den oprindelige arkitektkonkurrence om Skolen i Bymidten. Det 19.000 kvadratmeter store projekt omfattede både renovering og nybyggeri og var delt op i fire etaper. Byggeriet blev i første omgang udsat, da Natur- og Miljøklagenævnet i sommeren 2014 gav borgere medhold i, at der skulle have været udarbejdet en miljøvurdering forud for vedtagelsen af lokalplanen. Det førte efterfølgende til, at kommunen i januar 2015 ophævede de indgåede entrepriseaftaler.

Et nyt og mindre ambitiøst projekt er siden udbudt i totalrådgivning. Fire teams med henholdsvis Kjaer & Richter, JJW, Arkitema og Dall & Lindhardtsen i spidsen skal levere bud på projektet her i foråret. Nedrivning af eksisterende bygninger blev indledt i uge syv, og går alt efter planen, kan byggeriet gå i gang mod slutningen af året.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081