23948sdkhjf

Arkil-formand: Måltal frem for kvoter

Agnete Raaschou-Nielsen ser positivt på, at andelen af kvinder i de store entreprenørvirksomheders bestyrelser stiger. Processen bør dog ikke forceres af strammere lovgivning, mener hun.
Det er positivt, at der kommer flere kvinder på topposterne i bygge- og anlægsbranchen. Det mener Agnete Raaschou-Nielsen, der – blandt mange titler – kan skrive bestyrelsesformand for Arkil på cv’et.

Hun glæder sig derfor over, at Licitationens undersøgelse viser, at andelen af kvindelige bestyrelsesmedlemmer blandt 15 af landets største entreprenørvirksomheder er steget med 75 procent i løbet af de sidste fem år.

- Jeg synes, det er lykkeligt at se en positiv udvikling i bygge- og anlægsvirksomhedernes bestyrelser, og jeg håber da, den kan fortsætte. Og det vil være endnu mere lykkeligt, hvis vi også kan se en udvikling i antallet af kvindelige mellemledere og chefer i virksomhederne, siger Agnete Raaschou-Nielsen, der i december blev udnævnt som Danmarks mest indflydelsesrige bestyrelsesmedlem af erhvervsmediet Finans for andet år i træk.

Læs mere: Arkil-formand: En lykkelig udvikling

Læs også:

Flere kvinder indtager byggeriets top

Landets største entreprenørvirksomheder har nu flere kvinder i bestyrelsen end gennemsnittet af dansk erhvervsliv.

Formænd: Ingen kønsforskel i bestyrelserne
To af byggebranchens mest fremtrædende bestyrelsesformænd mener, at forskellen på kvinder og mænd er til at overse i bestyrelserne.

DAGENS LEDER: Kønsfordeling er stadig et hot emne
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078