23948sdkhjf

Færre klamphuggere får bøder

Antallet af bøder for klytmageri faldt drastisk i de sidste par år, og politiet har ingen forklaring.
Det sker stadig sjældnere, at poltiet stikker en bøde for at overtræde autorisationsloven, skriver fagbladet Dansk VVS, som udgives af brancheorganisationen Tekniq.

I 2013 skete det 19 gange. I 2015 var det kun fire.

Sikkerhedsstyrelsen udtaler til Dansk VVS, at forklaringen på faldet må findes hos politiet, men Rigspolitiet ønsker ikke at kommentere faldet i antallet af bøde til fagbladet.

Tekniqs underdirektør Simon O. Rasmussen mener, at antallet af bøder er faldet til et niveau, hvor de nærmest er udfaset.

- Myndighederne, som har det endelige ansvar for, at autorisationsloven bliver overholdt, bør ændre den praksis, der nu er skabt. Den virker i direkte i strid med den nye autorisationslovs skærpede bødebestemmelser. Det er helt enkelt ikke tilfredsstillende, siger Simon O. Rasmussen til Dansk VVS.

Sikkerhedsstyrelsen oplyser, at der i 2015 blev indgivet 76 anmeldelser. Kun fire af disse førte til bødestraf.

Hos Tekniq er Simon O. Rasmussen slet ikke overbevist om, at mængden af klamphuggeri er mindsket.

- Vi har tidligere spurgt medlemmerne om, hvor ofte de støder på sager, hvor de rydder op i den type arbejder, og her svarer tæt på syv ud af ti, at de inden for det seneste år har været ude for det. Derfor er der grund til at tro, at det er et udbredt problem, siger han til Dansk VVS.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078