23948sdkhjf

EKJ forstærker indtjening og ledelse

Sidste års underskud på driften er vendt til et plus. Samtidig styrker den rådgivende ingeniør ledelsen tre steder.
EKJ Rådgivende Ingeniører A/S vendte i 2015 det foregående års negative driftsresultat på 2 mio. kr. til et overskud på 8 mio. kr. Resultatet betegnes i årsrapporten som tilfredsstillende med henvisning til en række enkelstående faktorer:

- Periodens resultat er i nogen grad påvirket af ekstraordinære udgifter på enkelte projekter, ekstraordinære nedskrivninger af forventede avancer samt markante markedsføringsudgifter i forbindelse med deltagelse i store projektkonkurrencer inden for såvel byggeri- som anlægssektoren.

Ifølge årsrapporten har EKJ nu en markedsandel på fem procent målt på omsætning inden for byggeri, anlæg, miljø og energi. Internt i EKJ fordeler omsætningen sig med 65 procent inden for byggeri og bygherrerådgivning samt 35 procent inden for anlæg og miljø.

Tre udnævnelser i ledelsen
Ambitionen for 2016 er at vokse sig størrre.

- Med nuværende ordremængde og forventninger om tilgang af opgaver i 2016 forventes det, at omsætningen kan øges i forhold til 2015. Overskudsgraden (EBIT) for 2016 forventes at udgøre samme procentsats som i 2015, står der i ledelsesberetningen med henvisning til, at overskudsgraden i 2015 var på 4,9 procent.

I bestræbelsen på at indfri ambitionerne har EKJ oprustet tre steder i ledelsen med virkning fra 1. marts.

Susanne Skjellerup Thomsen – der kommer fra en stilling som leder i konstruktionsafdelingen – er udnævnt til afdelingsleder for project management, hvor hun får det overordnede ansvar for projektledelsesudvikling, bygherrerådgivning og byggeledelse. Endvidere er Peter Virklund udnævnt til leder for bygherrerådgivning, mens Hans Peter Nielsen er udnævnt til leder for byggeledelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094