23948sdkhjf

Netbutik kritiserer leverandører

BilligVVS.dk, landets største onlineforhandler af VVS-artikler til private, langer nu ud efter leverandørerne. Netbutikken mener, at den aggressive prispolitik er en torn i øjet på en del mærkevareleverandører, der ønsker at kontrollere udsalgsprisen. Leverandørerne forsøger derfor at presse netbutikkerne eller nægter slet og ret at levere til dem.
BilligVVS.dk beskylder i en pressemeddelelse leverandører for at forhindre netbutikkerne i fri konkurrence.

Stadig flere danskere handler på nettet for at spare penge. Netbutikkernes aggressive prispolitik er imidlertid en torn i øjet på en del mærkevareleverandører, der ønsker at kontrollere udsalgsprisen. Leverandørerne forsøger derfor at presse netbutikkerne eller nægter slet og ret at levere til dem. Resultatet er manglende konkurrence – og det går ud over forbrugerne.

BilligVVS.dk er landets største onlineforhandler af VVS-artikler til private. Igennem flere år har butikken, der også har et stort sortiment i indretning til køkken og bad, forsøgt at få VIPP-spanden på lager. Men alle anstrengelserne har været forgæves, og hele processen får nu Århus-virksomheden til at råbe vagt i gevær.

Jesper Bunde-Petersen, direktør i BilligVVS.dk:
- Vi har forsøgt at få leverancer på alle tænkelige måder, men uden held. Vi kan ikke få lov til at købe varer, om vi så betaler pengene på forhånd. Og VIPP presser andre forhandlere til at holde os ude af markedet. Årsagen er, at vi ikke vil indordne os under de priser, som de dikterer. Som netbutik er vi i stand til at presse udsalgsprisen, men vi kan end ikke få lov at lave et slagtilbud. Vi er åbenbart ikke fine nok til at sælge skraldespande.

Da BilligVVS.dk måtte opgive at blive officiel VIPP-forhandler, købte virksomheden sine varer gennem grossister. Det varede dog ikke længe, inden disse virksomheder også lukkede for salget. Årsagen var trusler om stop af leverancer, hvis ikke virksomhederne omgående indstillede videresalget til BilligVVS.dk.

Jesper Bunde-Petersen:
- Det er virkelig ubehagelige metoder, der tages i brug. Vi kan naturligvis ikke tvinge folk til at handle med os, men at pressionen også forhindrer os i at købe produkter hos grossister er temmelig beskæmmende. Denne form for opførsel er en klar trussel mod den fri konkurrence og skader i sidste ende forbrugerne.

Leverandør: ”Hold prisen hemmelig”
VIPP er dog ikke den eneste leverandør, der går langt for at diktere handelsbetingelser og priser. Således har BilligVVS.dk haft lignende oplevelser med blandt andre Wellmore, der producerer SPA-bade, og Quooker, der står bag den såkaldt ”kogende vandhane”. Begge disse leverandører opsagde samarbejdet med BilligVVS.dk, fordi BilligVVS.dk nægtede at lade prissætningen diktere af den vejledende udsalgspris.

I tilfældet Quooker ville firmaet gerne levere varer til BilligVVS.dk, blot netbutikken lovede ikke at skilte med rabatprisen på nettet. Kunderne skulle kontakte BilligVVS.dk, der derefter kunne oplyse den ”hemmelige pris”.

Kilde: Integral

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078