23948sdkhjf

14.000 kvadratmeter boliger i ny Roskilde-bydel

Ejerboliger og lejelejligheder er på tegnebrættet i Musicon.
Et 250.000 kvadratmeter stort areal, der tidligere rummede en betonfabrik, netop nu under omdannelse mellem Roskilde Dyrskueplads og Roskilde Station.

196 ungdomsboliger er allerede beboet, og 30 familieboliger med tilhørende erhverv og værkstedsbutikker skyder netop nu op i Musicon, som bydelen er døbt. Lørdag i sidste uge slog Danmark rockmuseum dørene op, og nu er aftalerne på plads for yderligere to boligbyggerier.

Roskilde Kommune har indgået en betinget aftale med Roskilde Nord Boligselskab v/KAB om byggeri af 7.200 kvadratmeter almene boliger, i alt cirka 80 lejligheder. Herudover har en privat investor fået forkøbsret til et projekt med 6.500 kvadratmeter private lejeboliger.

Byggeprojektleder Jesper Birn Lindeberg fra KAB oplyser til Building Supply, at planen er at komme i gang med at bygge i løbet af 2018. Lokalplanen skal udarbejdes i efteråret, og KAB vil herefter kunne gå ud med en totalentreprise i forsommeren næste år.

Projektet i Roskilde opføres efter konceptet ”Generationernes Byhus” – en ny type byhus, hvis grundidé er udviklet i et samarbejde mellem almene boligorganisationer fra de store byer i Danmark. Udgangspunktet er, at den gode by er en blandet by.

- Tanken er at bygge afdelinger, som kan huse flere generationer i samme bygning, og vi er i dialog med flere kommuner om konkrete projekter. I Roskilde har vi planer om at kombinere et seniorbofællesskab med familieboliger, som også kan deles af unge, fortæller Jesper Birn Lindeberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109