23948sdkhjf

Heftige arbejdsmiljøbøder kritiseres

Siden årsskiftet har Arbejdstilsynet uddelt bøder efter en skærpet praksis.
Heftige bøder for at overtræde arbejdsmiljøloven møder kritik fra Dansk Byggeri.

Siden årsskiftet har Arbejdstilsynet uddelt bøder efter en skærpet praksis, hvor bøder fra 20.000 til 200.000 kroner ikke er ualmindelige.

Sikkerheden skal være i orden, men bødestørrelsen har nået et urimeligt niveau, siger formanden for Dansk Byggeri i Syddanmark Michael Mathiesen til DR Trekanten.

Han mener nemlig ikke, at en øget bødestørrelse gør nogen forskel.

- Vi arbejder systematisk med at forbedre arbejdsmiljøet, siger han.

Hos Fagforbundet 3F er man lodret uenige i, at bødestørrelserne er unødvendigt høje. Det siger arbejdsmiljøpolitisk chef, Ulla Sørensen.

- Jeg mener ikke, at bøderne er spor for store. Arbejdsgiverne kunne jo sikre, at de havde orden i arbejdsmiljøet, så fik de jo ingen bøder, siger hun til DR Trekanten.

Helt så enkelt er det ikke, mener Michael Matthiesen. For arbejdsgiveren kan også få en bøde, hvis en medarbejder ikke følger arbejdsgiverens instrukser.

- Det er bare en enkelt medarbejder, der skal gøre det lidt anderledes, end det han er instrueret i. Hvis Arbejdstilsynet så kommer, så får firmaet en bøde med det samme, siger han.

Sidste år påpegede Arbejdstilsynet over 10000 fejl i sikkerheden på arbejdspladser i Danmark. 3100 af dem var på byggepladser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078