23948sdkhjf

Højhuset har fået en ny skal

3.600 kvadratmeter glas og 32 kilometer aluminiumsprofiler er der brugt til facaderenovering i Aalborg.
Himmerland Boligforenings omfattende renovering af afdelingen Magisterparken på toppen af Sohngårdsholmsvej i Aalborg er nu ganske tæt på at være i mål.

Projektet har blandt andet medført en fuldstændig transformation af højhuset, der har fået en ny skal af glas og aluminium, som skal beskytte betonkonstruktionen mod vind og vejr.

Skallen består af godt 3.600 kvadratmeter glas og cirka 32 km aluminiumsprofiler, alt sammen med en vægt på næsten 140 ton.

Har det fået den helt store tur
Der er sket rigtig meget inden for det almene boligbyggeri, siden højhuset og afdelingens øvrige, lavere blokke blev opført på stort set bar mark på området mellem Dansk Eternit Fabrik og Aalborghus Statsgymnasium.

Byggeriet blev indledt i 1962 efter en i øvrigt ganske voldsom lokal debat om ikke mindst det 13 etager store højhus.

- Der var dengang tale om et af Nordjyllands første montagebyggerier i beton, og det var smart at bygge og bo på den måde. De seneste år har højhuset imidlertid ikke været et billede af de ønsker og krav, der med rette bliver stillet til en bolig, så derfor har det fået den helt store tur, fortæller boligforeningens direktør, Ole Nielsen.

Boliger lagt sammen lodret og vandret
En renovering af højhuset havde været på Himmerland Boligforenings ønskeseddel længe inden, at første spadestik blev taget i september 2013.

De indledende tekniske undersøgelser viste, at det var nødvendigt med en temmelig gennemgribende istandsættelse af betonkonstruktionerne. Derfor valgte man i stedet at udarbejde en plan for en egentlig ombygning. Det har blandt andet medført, at antallet af boliger i højhuset er reduceret fra 169 til omkring 120.

- Det er sket, fordi vi har lagt nogle af de oprindelige boliger sammen både vandret og lodret i højhuset, hvilket har givet helt unikke muligheder for at skabe lejligheder ud over det sædvanlige. For eksempel er der nu på de øverste etager indrettet penthouselejligheder med ekstra store vinduespartier med en enestående sydvendt udsigt, ligesom disse boliger har store altaner, fortæller Ole Nielsen.

Udført i fagentrepriser
Magisterparken består i dag af 273 boliger. Ud over højhuset rummer afdelingen 150 lejemål, fordelt på treetagers blokke, der også har fået en grundig overhaling. Alle lejligheder har fået nye badeværelser, der er sket forbedringer med hensyn til tag, facader, vinduer og indeklima, og så har lejlighederne i stueplan fået adgang til egne haver og opholdsarealer. Endelig er der etableret en række boliger til ældre og fysisk handicappede.
Projektet løber samlet op i omkring 220 millioner kroner og er udført med Moe som totalrådgiver og C.F. Møller som arkitekt. Selve byggearbejdet er gennemført i fagentrepriser af M. Thomsen Støtt Aalborg (råhus), Fjelsø Entreprise (facade), Hustømrerne (tømrer, snedker), Icopal Entreprise (tagdækning), Funderholme Smedie (stål), PD Elevator (elevator), Ribe VVS (el, ventilation, VVS) og Anton Lassen''s Eftf. (maler).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094