23948sdkhjf

95 byggekonkurser i april

April måned var hård for byggebranchen, og det er paradoksalt i en tid, hvor beskæftigelsen i branchen ellers nærmer sig et normalt niveau.
I april måned gik 95 virksomheder konkurs i bygge- og anlægsbranchen, og antallet af konkurser er indtil videre i 2016 oppe på 332.

Til sammenligning var der i 2015 i årets første fire måneder 204 konkurser. Det svarer til en stigning på 63 procent.

- April måned var en hård måned for bygge- og anlægsbranchen. Hele 95 virksomheder var tvunget til at dreje nøglen om, og det er altså det højeste antal konkurser i branchen siden juni 2010, fortæller Andreas Fernstrøm, analysechef i Dansk Byggeri.

- Det kan virke paradoksalt at vi i en tid, hvor beskæftigelsen i branchen nærmer sig et 'normalt' niveau, ser et stigende antal konkurser. Udover det faktum at konkurrencen i branchen er ganske intens, så tyder alt på, at der også betales for fortidens synder, siger Andreas Fernstrøm og fortsætter.

- Vi har tidligere omtalt en sagspukkel hos Erhvervsstyrelsen, som gav mange konkurser i starten af 2016. Nu kommer det så også frem, at antallet af konkurser har været lavt i de foregående år, da inddrivelsessystemet hos Skat ikke har fungeret. Siden nytår er man så gået i gang med at inddrive skattegæld manuelt, og her er der nogle virksomheder, som ikke kan betale, og derfor begæres konkurs, forklarer Andreas Fernstrøm.

Det betyder, at en del af de konkurser, som rammer branchen i disse måneder, reelt burde være kommet i de foregående år. Ifølge Dansk Byggeri er situationen i branchen derfor ikke er helt så faretruende, som konkurstallet kan indikere.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078