23948sdkhjf

30 millioner til forsøg med billige lejeboliger

Tomme bygninger skal have nyt liv med modulsystemer, der sikrer moderne og fleksible boliger til en lav husleje.
Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet har afsat en pulje på 30 millioner kroner til forsøg med modulsystemer, der kan bane vej for at indrette moderne og fleksible lejeboliger i tomme bygninger.

Der skal skabes nye smarte løsninger til, hvordan man kan arbejde konstruktivt med to af landets store udfordringer: 1) behovet for billige lejeboliger og 2) tomme og forfaldne bygninger, der specielt er en udfordring i land- og yderområder.

I modsætning til pavillon- og barakbyggeri er formålet med denne pulje at etablere boliger i allerede eksisterende bygninger, som ikke længere er i brug. Det kan for eksempel være den tidligere stationsbygning, det gamle rådhus eller den lukkede købmandsbutik, der ikke umiddelbart kan bruges til boligformål, men som har en historisk betydning.

- Det giver ikke mening, at tomme, ældre bygninger fylder bybilledet uden at blive brugt. Derfor synes jeg, at dette er et rigtig godt bud på, hvordan man kan udnytte de gode ledige kvadratmeter i bygninger, som ofte ikke fejler noget. Det er et fint redskab at bruge moduler til ruminddeling, så indretningen bliver fleksibel og kan sættes op alt efter, hvem der skal bo der, siger boligminister Inger Støjberg.

Modulsystemet kan billiggøre omdannelsen til nye boliger, som også giver mulighed for fleksible indretninger, der kan bruges til mange forskellige boligformer afhængig af efterspørgslen i den enkelte by, eksempelvis unge og ældre eller borgere med et midlertidigt behov for en mindre bolig. Kommunerne kan få op til 100 pct. refusion af deres forsøgsudgifter.

Det er udelukkende kommuner, der kan søge om midler fra puljen. Men ministeriet opfordrer samtidig aktører med gode og kreative idéer til at tage kontakt til relevante kommuner med henblik på at etablere konstruktive partnerskaber og samarbejder.

Frist for indsendelse af ansøgning om del i puljen er 1. november 2016 klokken 12.00.

Fakta om projektet


Modulerne er fleksible størrelser, og det er op til den enkelte kommune og samarbejdspartnere at udvikle idéer og afprøve modulerne.

Modulerne skal tage udgangspunkt i arkitekturen med respekt for bygningsarven. Modulerne skal være flytbare og skal kunne opføres og nedtages relativt hurtigt.

Det kan være moduler, der sættes oven på eller i forlængelse af den eksisterende bygning, så boligen kan gøres større. Eller det kan være moduler, der fungerer som rumdelere, så bygningen passer til nye boformer.

Mulighederne er mange, og ministeret efterspørger derfor innovative og kreative idéer til, hvordan et sådan modulsystem kan tænkes smart sammen med en tom bygning.

Det forventes, at der bliver igangsat 2-5 projekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078