23948sdkhjf

Caverion scorer ordrer på Hoffmann-byggeri

Teknikentreprenøren skal udføre tre af entrepriserne på det teknisk komplicerede Center For Partikelterapi i Aarhus.
På DNU i Aarhus er byggeriet af Dansk Center for Partikelterapi med Hoffmann som totalentreprenør.

På byggepladsen har Glostrup-entreprenøren netop fået selskab af Caverion, der er valgt til at udføre el, VVS og sprinklere.

Kontrakterne på de tre fagentrepriser blev underskrevet sidst i april og har en samlet værdi af 42 millioner kroner. Caverion skal arbejde på projektet frem til marts 2018.

- Vi er stolte af at deltage i dette byggeri, som sikrer, at kræftpatienter i Danmark får en bedre behandling. Det nye hospital samler fire matrikler i Aarhus på en adresse, og det er det største hospitalsbyggeri i Danmark nogensinde, siger Jørgen L. Christensen, direktør for Projekter i Caverion Danmark.

Et meget komplekst byggeri
Dansk Center for Partikelterapi er en kompliceret opgave, for ingen danske virksomheder har tidligere prøvet at bygge et anlæg af denne art.

Hvor husets klinik til blandt andet ambulatorier og venterum kan sidestilles med traditionelt, dansk sygehusbyggeri, er bunkeren, der skal rumme selve behandlingen, en anderledes kompleks opgave. Ekstra tykke vægge, lofter og gulve – nogle steder op til fire meter – skal sørge for at inddæmme de radioaktive stråler.

Omkring 13.000 kubikmeter beton og et par hundrede tons armering går der til konstruktionen af bunkeren. Læg dertil 5-6 kilometer rør og kanaler, el- og hvac-installationer med ekstremt høje kravspecifikationer samt en meget stram tidsplan, og du får et billede af, hvad entreprenører og rådgiverne er oppe imod.

Dansk Center for Partikelterapi var det største igangsatte byggeri i Danmark i februar måned. Læs meget mere om projektet i artiklen:

Top 10: De største byggeprojekter i februar
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109