23948sdkhjf

Generationsskifte på vej i Junckers

Efter mere end fire års intenst arbejde med redningen af Junckers efter betalingsstandsningen i 2004 overdrager adm. direktør Lars Hermansen (58 år) som led i et glidende generationsskifte stafetten til sin yngre samarbejdspartner i ledelsesgruppen. Hans efterfølger bliver den 38-årige Carsten Chabert, som i dag bestrider jobbet som økonomidirektør i Junckers.
Økonomidirektør Carsten Chabert overtager jobbet som adm. direktør til september.

Carsten Chabert blev oprindelig ansat som direktionsassistent i Junckers i år 2000 og har siden bestridt en række nøgleposter hos Junckers, bl.a. med ansvar for supply chain, indkøb og senest økonomi. Carsten Chabert er cand.merc.jur og har løbende videreuddannet sig, bl.a. med en Henley MBA i 2007. Før Carsten Chabert blev ansat hos Junckers, arbejdede han som økonom i AP Møllers Corporate Finance afdeling.

Carsten Chabert siger om sit kommende job:
- Junckers er en del af dansk industrihistorie, en virksomhed som de fleste kender, og som har potentialet til at udvikle sig yderligere internationalt. Det er en udfordring, som jeg glæder mig til at kaste mig over sammen med resten af organisationen i et godt samarbejde med bestyrelse og Axcel.

Lars Hermansen siger om sin efterfølger:
- Jeg er meget glad på Junckers vegne for, at Carsten Chabert har sagt ja til at stå i spidsen for virksomheden fremover. Gennem de sidste otte år har Carsten lært virksomheden rigtig godt at kende, og han nyder stor respekt og tillid blandt medarbejdere og den øvrige ledelse. Så jeg er helt tryg ved at give stafetten videre til Carsten i løbet af den kommende periode.

Lars Hermansen investerede sammen med Axcel i trægulvsproducenten Junckers i 2004. Virksomheden var på daværende tidspunkt gået i betalingsstandsning.

- Jeg er tilfreds med at overdrage et Junckers, som i dag er i betydelig bedre stand, end da jeg i fællesskab med Axcel investerede i virksomheden i 2004, siger Lars Hermansen og fortsætter:

- Vi har gennem de sidste fire år styrket organisationen med nye kræfter hele vejen rundt, effektiviteten er forbedret og virksomhedens gæld er reduceret kraftigt. Junckers er i dag en moderne virksomhed, som har gode muligheder fremover, selv om de nuværende konjunkturer gør det mere besværligt. Tidspunktet for et salg af Junckers ligger sandsynligvis nogle år forude, og det gør tidspunktet for et ledelsesskifte optimalt.

Lars Hermansen fortsætter som medejer af virksomheden i fællesskab med Axcel.

Christian Frigast, Managing Partner i Axcel, siger:
- Lars Hermansen har ydet en kæmpe indsats for Junckers og har en stor del af æren for, at Junckers har overlevet og i dag har en stabil platform at vokse videre fra. Han er højt respekteret af medarbejderne, og det er hans fortjeneste, at virksomheden er kommet i væsentlig bedre form bl.a. gennem en gradvis ændring af virksomhedskulturen. Lars har været aktivt involveret i udpegelsen af sin efterfølger, og vi skylder ham en stor tak for et godt og tæt samarbejde gennem de sidste fire år.

Kilde: Junckers

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094