23948sdkhjf

Rejser landet rundt for flere praktikpladser

Claus Johnsen fra Liseleje har sat sig for at skaffe flere lærepladser til spirende brolæggere.
Der er langt fra Liseleje til Hjørring. Nærmere bestemt 356 kilometer, hvis man altså tager færgen.

Alligevel er det en tur, 55-årige Claus Johnsen, der til daglig bor og driver virksomhed i Liseleje, ikke tøver med at tage.

Målet er at skaffe flere praktikpladser til det fag, han føler sig så tæt forbundet til. Brolægning.

- Godt nok er brolæggerfaget ikke det største indenfor byggebranchen, men vi kan tydeligt mærke, at der er stor efterspørgsel på de evner, som brolæggerne har. Derfor er det vigtigt, at der også i fremtiden udklækkes talentfulde brolæggere, siger Claus Johnsen og fortæller videre:

- Med det tempo vi ser lige nu, er der brug for, at vi hvert år uddanner et sted mellem 30 og 40 nye svende. Lige nu er der 56 i gang på uddannelsen, hvor kun 19 står til at gøre uddannelsen færdig i 2016. Så vi er et stykke fra at have den arbejdskraft, der er brug for på sigt.

Virksomheder vil gerne hjælpe
Når snakken falder på brolægning, er Claus Johnsen ikke hvem som helst. Som oldermand er det ham, der bærer kæden for brolæggerfaget, og dermed har til opgave at tegne branchen gennem den gamle organisation Brolæggerlauget under Dansk Byggeri.

Det er også i den forbindelse, at han i samarbejde med Byggeriets Uddannelser rejser til Hjørring, Maribo, Aabenraa, og hvor rundturen ellers leder ham hen for at sikre praktikpladser.

- Indtil nu har det været et meget positivt. Det er lykkedes at få seks pladser i hus, hvilket viser, at virksomhederne meget gerne vil hjælpe, når de bliver gjort opmærksom på, hvor lidt der skal til. Og vi ser heldigvis også, at der er noget at lave, hvilket jo er grundlaget for et godt praktikforløb, siger Claus Johnsen.

Stolthed er vejen frem
Målsætningen er, at der kan skaffes i hvert fald ti nye praktikpladser, når oldermanden de næste par måneder fortsætter sin tur rundt i Danmark.

Og selv om han i første omgang retter sit fokus mod virksomhederne, håber han også, at der er hjælp at hente blandt de 12 unge brolæggere, der tidligere på måneden blev tildelt svendetitlen.

- Vi må i branchen gerne være stolte af vores erhverv og fortælle om de ting, som vi kan, så flere skoleelever får smag for at blive brolæggere. Så vil jeg og virksomhederne gøre vores for, at der er praktikpladser, når de når så langt, siger Claus Johnsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.116