23948sdkhjf

PL Entreprise trodser hård konkurrence

Bornholms største entreprenørvirksomhed forventer i år en markant stigning i omsætningen.
Bornholms største entreprenørvirksomhed, PL Entreprise A/S, fortsætter med at leve efter devisen om 100 mio. kroner i omsætning og 100 ansatte.

Virksomheden, der udfører en bred vifte af bygge- og anlægsopgaver, har de seneste fem år præsteret en omsætning på lige over 100 mio. kroner med gennemsnitligt 100 fuldtidsansatte, og den tradition levede videre i 2015.

For i et 2015 med et ikke særligt højt aktivitetsniveau i den bornholmske bygge- og anlægsbranche, et begrænset nybyggeri og få offentlige anlægsprojekter, leverer entreprenørvirksomheden en omsætning på 101,8 mio. kroner, hvilket er godt en million kroner højere end i 2014.

Og trods hård konkurrence og lave priser formår PL Entreprise at levere en tilfredsstillende indtjening med et driftsresultat og en bundlinje, der dog begge går tilbage og lander på henholdsvis 5,7 og 5,4 mio. kroner.

Jævnt fordelt omsætning
Overskudsgraden ligger på et, for bygge- og anlægsbranchen, ganske hæderligt niveau med 5,6 procent. Derfor betegner adm. direktør og ejer, Jens Koefoed, også resultatet for tilfredsstillende på trods af en lavere indtjening.

- Omsætningen har været jævnt fordelt på alle vores afdelinger, og vi har haft en stram økonomisk styring på vores projekter, hvor vi har undgået tabsgivende opgaver. At indtjeningen går tilbage er mere et udtryk for markedet og nogle udskudte periodiseringer, så det er ikke noget, jeg ser som faretruende. Hvis du ser på resultatet, så ligger indtjeningen stort set gennemsnitlig på niveau med de seneste 10 år, siger Jens Koefoed.

Kæmpe ordre i hus
Han ser da også optimistisk på 2016, hvor ordrebeholdningen har fået et ordentligt nøk opad, efter PL Entreprise i december sidste år vandt sin hidtil største ordre til godt 120 mio. kroner på opførelsen af Campus Bornholm i Rønne.

Det kommende campus skal samle Bornholms ungdoms-, voksen- og efteruddannelser, og PL Entreprise skal stå for jord-, kloak-, råhus-, beton- og landskabsentrepriserne.

Byggeriet begyndte i januar og skal stå færdigt i 2018, og og det vil derfor påvirke PL Entreprises regnskab positivt i både 2016 og 2017

- Der er jo ingen tvivl om, at denne ordre alene giver os en væsentlig større omsætning i 2016 i størrelsesordenen 25 til 30 procent mere. Og med denne ordre, som er større end vores samlede årlige omsætning, skal det jo også gerne vise sig på indtjeningssiden, understreger Jens Koefoed.

Nye maskiner
Samtidig er der udsigt til, at anlægsaktiviteterne oplever en anelse fremgang, efter Folketinget har besluttet at give flere økonomiske midler til anlægsprojekter i udkantsområderne – herunder også Bornholm.

PL Entreprise har da også i 2015 investeret 6,1 mio. kroner i nye biler og maskiner for at styrke entreprenørvirksomheden i kampen om fremtidige opgaver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094