23948sdkhjf

Eurodan-huse klar med nyt koncept

Husbygger vil gøre husbyggeriet lettere for kunderne.
Typehusproducenten Eurodan-huse A/S vil nu gøre det lettere for sine kunder at klare huskøbet.

Typisk har huskøberne ud over at bygge det nye hus skulle sørge for mellemfinansieringen af grundkøbet, indhentning af byggetilladelser, aftaler med forsyningsselskaber og myndighedsarbejdet med kommunen.

Men med det nye koncept, Eurodan Total, som gik i luften i mandags, går Eurodan-huse nu ind og samler købet af byggegrund, typehus og finansiering som en total løsning, ligesom typehusproducenten klarer alt myndighedsarbejdet.

Det betyder, at huskøberen først skal stille med finansiering fra banken, den dag vedkommende modtager nøglen til sit nye hus, ligesom alt papirarbejdet fremover går gennem Eurodan-huse

- Vi synes, det er en oplagt opgave for typehusfirmaet at løse opgaverne før selve byggeriet. Vi bygger flere hundrede huse om året og har rutinerne på rygraden, og vi kan hjælpe med løsningen. Det sætter en ny standard for forenkling af vejen til drømmehuset, siger Eurodan-huses adm. direktør, Thomas Dahl.

Overtager finansiering
I dag foregår huskøbernes finansiering af eksempelvis grundkøb og tilslutninger til vand, el og varme via et byggelån i banken til en rente på typisk mellem seks og otte procent plus gebyrer.

Skal man selv stå for denne mellemfinansiering, inden det egentlige realkreditlån optages, kræver banken typisk mellem 80.000 og 100.000 kroner ved en byggegrund til omkring en mio. kroner, afhængig af hvor i landet huset skal bygges.

Denne mellemfinansiering overtager Eurodan-huse, og typehusproducenten regner med, at der vil kunne spares mellem 30.000 og 60.000 kroner på mellemfinansieringen, afhængig af byggegrundens pris.

Men i det samlede hele bliver den totale pris på huskøbet stort set det samme, da eksempelvis gebyrer til offentlige myndigheder ofte ikke er til forhandling. I stedet er det trygheden ved huskøbet, som køberne får.

- Vi kan jo ikke gå ud og aftale med en kommune, at vi skal have 10 procent i rabat på gebyrer mv. Men det, som køberne får, er jo hele trygheden ved et huskøb, hvor det bliver så trygt og økonomisk som muligt at bygge det nye hus. Du kan sammenligne det lidt med rejseselskabernes all inclusive-koncept, hvor du frem for at købe drikkevarer hele tiden får det hele samlet, påpeger Thomas Dahl.

Han har intet bud på, hvor meget mere Eurodan-huse vil tjene på det nye koncept, der for kunden er gratis at benytte.

Eurodan-huse omsatte i sit seneste regnskabsår 2014/2015 for 430 mio. kroner og vendte et par års millionunderskud til et resultat efter skat på 10 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079