23948sdkhjf

Mon dét her kan afløse laminatgulvet?

Linoleum har været trængt i årtier. Ved at efterligne træ håber DLW på en revival.
For 50 år siden var der godt 50 linoleumsfabrikker i Tyskland, hvor DLW har hovedsæde og produktion.

Nu er der kun tre tilbage i hele verden. Det slidstærke materiale er blevet fortrængt af træsorter, tæpper og plastic i folks hjem og på kontorgange, og linoleumsgulve kender man strengt taget kun fra sygehusgulve og andre institutioner.

Det håber DLW Flooring Danmark på, at man kan rokke ved med prægede gulvplader, der efterligner udseendet af træ. Derfor medvirker det tyskbaserede gulvfirma på Architect@work-messen, som foregår i Forum i København.

- Folk efterlyser jo et alternativ til laminatgulve i dag, og der er linoleum mere bæredygtigt, fordi laminat er af pvc og stammer fra den petrokemiske industri, siger Tine Undén, som er projektkonsulent for DLW i Danmark.

- Du kan jo rent faktisk spise det her gulv! Foruden linoleum består det af træ, harpiks og kalk. Der er ingen gift i, og får man en rundtur på vores fabrik, bliver man også budt på smagsprøve, siger hun til Wood Supply.

Et halvt år efter lanceringen er man allerede stærkt engageret med Danske Bank, som i første omgang har fået lagt snydetræ i hovedsædets medarbejderkantine. Senere skal det udbredes til bankens filialer.

I det hele taget øjner DLW et comeback for det fortrængte materiale. Det finder vej til stadig flere hjemmekøkkener. Og måske sker der endnu mere.

- Jeg er i kontakt med et firma i Jylland, som vil bruge det til dækservietter. Så måske begynder vi at se nye måder at bruge det, siger – og håber – Tina Undén fra DLW’s danske gulvorganisation.

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078