23948sdkhjf

Energi Viborg Elteknik kaster LED-lys over historisk bymidte

Renoveringen af Nytorv i Viborg er også lig med udskiftning af belysningen på torvet. De omkringliggende gader og stræder er næste punkt på listen.
Når Nytorv i Viborg om få dage står klar efter længere tids renovering, vil det være med de gode gammeldags Viborg-lamper af støbejern og kobbertag. Standeren er sat op, og lampehovederne følger efter i næste uge. Lamperne er dog ikke, som tidligere, installeret med glødelamper, men med LED-belysning i stedet.

Udskiftningen af de godt 12 lamper på det gamle torv står Energi Viborg Elteknik for på vegne af Viborg kommune.

Efter sommerferien fortsætter udskiftningen så på Kompagnistræde og ad Nytorvgyde mod Domkirkepladsen, oplyser Bjarne Feddern, projektleder ved Energi Viborg Elteknik, til Building Supply.

Med tiden er det også meningen, at de eksisterende Viborglamper på blandt andet Domkirkepladsen og i Sct. Mogens Gade også skal have udskiftet teknikken.

Udviklet på bare tre måneder
Redesignet af Viborg-lampen er resultatet af et tæt samarbejde mellem Energi Viborg Elteknik og firmaet Louis Poulsen, hvor der i en periode på cirka tre måneder er skabt en unik kombination af gammel lampedesign og ny energibesparende teknik.

- Vi synes, at det var en spændende udfordring, som Energi Viborg Elteknik forelagde os, så vi gik straks i gang med at undersøge mulighederne for at lave den bedste løsning i forhold til lav blænding og høj effektivitet. Løsningen tager derfor udgangspunkt i den allerede kendte kontorloftlampe ”Circle”, som har de egenskaber, vi søgte, forklarer key account manager Ole Bjerggaard fra Louis Poulsen.

Designet er lavet så LED-belysningen sidder skjult i toppen af lampen, men det giver alligevel et meget flot skær i lampen samtidig med, at den funktionelt giver det korrekte lys til gaden.

- Den nye kombination af LED-lys og støbejernslamper er blevet så stor en succes, at fabrikanten af lamperne, Velamp, har fået godkendelse fra Louis Poulsen til at producere andre bylamper med samme teknik, fortæller Ole Bjerggaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094