23948sdkhjf

Betonværker skal producere i døgndrift

En ordre på 4.000 tons beton til stort hotelbyggeri stiller helt ekstraordinære krav til planlægning og koordinering hos Unicon.
Betonværker i Sønderborg, Vojens og Tønder er involveret, og lastbiler med chauffører fra det meste af Jylland skal på arbejde for at levere de cirka 4.000 tons beton, der kræves for at gennemføre støbningen til det nye hotel på Sønderborg havn, Alsik.

Det oplyser Sønderborg Havneselskab og Unicon i en pressemeddelelse.

Opgaven udføres som en døgnstøbning den 2.-3. juni, og ifølge områdechef Casper Mathiasen er det en ordre, der stiller helt ekstraordinære krav til planlægning og koordinering.

- Vi har trukket lastbiler og chauffører til fra det meste af Jylland, og vognmænd kører hele døgnet sand fra Rødekro, granit fra Aabenraa og cement fra Aalborg Portland til betonværkerne i Sønderborg og Vojens og bliver omdirigeret til Tønder, hvis det bliver nødvendigt. Til hver lastbil er knyttet 2-3 chauffører, så de kan træde til, hvis det bliver nødvendigt og samtidig overholde hviletidsreglerne, fortæller han.

Den detaljerede planlægning har stået på i en måned, og ikke kun betonværket i Sønderborg men også det i Vojens skal producere i døgndrift. Desuden er betonværket i Tønder i beredskab, hvis der skulle ske noget uventet et af de andre steder. Tilsvarende vil der være tre store betonpumper på byggepladsen. Den tredje holdes i reserve, hvis der sker tekniske svigt.

- I ordren indgår også, at vi i samarbejde med Enggaard leverer 1.000 pølser til de borgere, som vil se på støbningen fredag kl. 12-14, og jeg tænker da især på naboerne som jo skal tåle, at der bliver støj fra byggepladsen dag og nat, mens den største støbning af bundpladen bliver gennemført, siger Casper Mathiasen.

Chaufførerne møder ind torsdag den 2. juni klokken 18, og en time senere kører den første bil turen fra betonværk og byggeplads. Lastbilerne vil herefter ankomme til Alsik-byggepladsen hvert 6.-7. minut.

Læs mere om Alsik i artiklerne:
Første spadestik på nyt storhotel
Stjernearkitektens plan foldes ud
Sønderborg bygger hotel til 600 millioner
Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094