23948sdkhjf

Danskdesignet skole i bæredygtig Dubai-bydel

På den 10.000 kvadratmeter store ”The Sustainable School” rykker skolens rum udendørs.
- Hvorfor ikke udnytte det varme klima til at flytte dele af skolens funktioner væk fra kunstigt airconditionerede lokaler og ud i naturligt afkølede omgivelser?, spørger arkitekt og leder af Cebras kontor i Abu Dhabi, Mikkel Hallundbæk Schlesinger.

Han og kollegaerne i Cebra står sammen med landskabsarkitekterne fra SLA bag projektet ”The Sustainable School”, der bliver en del af den første bæredygtige bydel i Dubai; ”The Sustainable City”.

”The Sustainable School” er designet med henblik på at lade de omkring 1.000 elever opholde sig lige så meget ude som inde. Åbne læringslandskaber med grøn beplantning, vindtårne og skyggefulde uderum skal sørge for nedkøling og sikre et behageligt klima for skolens elever og lærere.

- Cebra har beskæftiget sig indgående med læringsarkitekturen siden kontorets etablering i 2001, men det er første gang, at vi designer en så åben skole, hvor klimaet og beplantningen udgør aktive designparametre, fortæller Mikkel Schlesinger.

En skole integreret i byen
”The Sustainable School” er fra starten tænkt som en naturlig og integreret del af den omgivende by, der er udviklet af samme bygherre som skolen; Diamond Developer. Byen består indtil videre af 1.000 tæt-lave boliger, et resort og et innovationscenter.

Ideen er, at byens beboere parkerer deres biler på centrale parkeringspladser og derefter går til fods rundt i byen. Alt spildevand renses og genanvendes og derudover producerer bydelen overskydende energi fra solceller og solfangere.

Samtidig bindes byen sammen af et grønt, beplantet bånd, der løber gennem hele byen, og hvor ’biodomes’ tilbyder sig med ’urban farming’. Et motiv som trækkes helt ind i selve skolen med urban farming for eleverne. Og en skole hvor verden udenfor afspejles inde i skolen.

Skolen på 10.000 kvadratmeter får 1.000 elever i alderen 3-12 år, og den er designet af CEBRA i et nært samarbejde med danske landskabsarkitekter SLA og bygherren Diamond Developers via Act NOW netværket.

Et af flere projekter
”The Sustainable School” bygger videre på Cebras engagement i De Forenede Arabiske Emirater, der startede med opgaven om ” Center For Early Childhood Development ” tilbage i 2014.

I slutningen af 2015 tog Cebra konsekvensen af en stigende aktivitet i regionen og åbnede afdeling i Abu Dhabi . De pt. otte medarbejdere arbejder, foruden de to nævnte projekter, med et omfattende kulturprojekt i hjertet af Abu Dhabi. Projektet omfatter dels en masterplan, dels en offentlig park med et kulturhus indeholdende bibliotek, teater, atelier og gallerier samt en omdannelse af et af byens vigtigste kulturhistoriske monumenter.

Senest har Cebra vundet en prestigefuld konkurrence på Saadiyat Island – regionens helt store kultursatsning – hvor man vil opføre Louvre Abu Dhabi og Guggenheim Abu Dhab. Dette projekt er dog endnu ikke offentliggjort.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11