23948sdkhjf

IBF køber konkursbo

Konkursramte Abeo videreføres som et selvstændigt datterselskab i den jyske betonkoncern.
Mindre end to uger skulle der gå, fra Abeo A/S gik konkurs til en ny ejer kom på plads.

Samtlige aktiviteter er blevet købt af Industri Beton Holding, der har A/S Ikast Betonvarefabrik (IBF) som hovedaktionær. IBF havde før konkursen licens til at producere SL-Dækket i Danmark gennem datterselskabet Perstrup Beton Industri A/S.

Købet af Abeo sker i samarbejde med en række tidligere nøglemedarbejdere – Alexander Wulff, Peter Hertz og Morten Rasmussen – som også bliver medejere i det nye Abeo ApS.

- I hovedtræk fortsætter vi, hvor vi slap. Vores første prioritet bliver at tage teknologien ud på nærmarkederne, idet vi allerede før konkursen fik skabt det fundament, der skal til for at sælge licenser til producenter i udlandet, fortæller Alexander Wulff til Building Supply.

Et mere optimalt setup
Abeo gik konkurs den 17. maj, fordi det ikke lykkedes at rejse midler til virksomhedens fortsatte drift. Seed Capital, som forud for konkursen ejede lidt over en fjerdedel af Abeo, ønskede ikke at investere yderligere i projektet. Det gjorde samarbejdspartneren IBF til gengæld, da muligheden for en overtagelse opstod:

- SL-Dækket løser et behov i markedet, og vi tror fortsat på at produktet har en stor fremtid foran sig både i Danmark og i udlandet. At kunne indtræde i ejerskabet af virksomheden giver nogle helt nye muligheder og perspektiver, siger administrerende direktør i Perstrup Beton Industri, Karsten Sandal.

Abeo skal under det nye ejerskab fortsætte parløbet med Perstrup Beton Industri, der som hidtil vil stå for at sælge, producere og levere SL-Dækkene på det danske marked – med Abeo som aktiv medspiller i forhold til rådgivning og salg.

- Med IBF har vi nu fået en langsigtet industriel spiller i ryggen, som kender branchen. Det er et mere optimalt setup, da vi nu får samlet udvikling, produktion og salg af SL-Dækket under samme hat, hvilket giver et bedre udgangspunkt for fortsat udvikling af både teknologien og forretningen, siger Peter Hertz.

Justerer salgsstrategien
Det nye ejerskab giver ikke umiddelbart anledning til de store omvæltninger for Abeo, som fortsat vil have fokus på international ekspansion. I Danmark vil selskabet dog justere på sin salgsstrategi:

- Tidligere har mange set SL-Dæk og huldæk som en ’enten-eller’-løsning. SL-Dækket har mange fordele, men i flere tilfælde vil den bedste løsning opstå ved en kombination af de to. Det har vi for nyligt haft succes med på flere projekter, forklarer Peter Hertz.

Som eksempel fremhæver han Øresund Strandpark, som består af 15.000 kvadratmeter SL-Dæk langs facaderne, hvor der stilles krav til lange spænd, lav konstruktionshøjde og montage af altaner. De simple arealer med kortere spænd inde i bygningen er i stedet løst med huldæk.

- Dette er en model, som vi vil satse endnu mere på fremadrettet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109