23948sdkhjf

Aarsleff sænker forventningerne en smule

Første halvår 2015/16 gav vækst på det danske marked. Udlandet trækker som ventet lidt ned og enkelte danske selskaber trækker lidt i den forkerte retning
Landets største entreprenørkoncern Per Aarsleff A/S gik en anelse tilbage i første halvår.

Resultat før skat i Aarsleff-koncernen blev 171 mio. kroner mod 190 mio. i første halvår af sidste regnskabsår. Koncernens resultat efter skat i første halvår af regnskabsåret er et overskud på 129,5 mio. mod et overskud sidste regnskabsår på 145,1 mio i første halvår.

Koncernomsætningen blev 4.891 mio. mod 4.798 mio. i første halvår af sidste regnskabsår, svarende til en stigning på to procent.

Men koncernen nedjusterer nu forventningerne til året en smule.

For regnskabsåret forventes nu et resultat før skat på 400 mio. mod tidligere forventet 430 mio.

Selskabet forventer nu et samlet aktivitetsniveau som sidste regnskabsår mod tidligere forventning om et lidt højere aktivitetsniveau.

Første halvår af regnskabsåret 2015/2016 er ifølge halvårsberetningen samlet set stort set forløbet som forventet. Væksten for koncernen var samlet set, som forventet, på to procent som en kombination af større vækst i Danmark og tilbagegang i udlandet.

Svære vilkår i Øst
Andet halvår af regnskabsåret vil blandt andet være påvirket af, at større tilbud enten er blevet udsat eller ikke er vundet i det forventede omfang, samt af de vanskelige markedsvilkår i Østeuropa og Rusland.

- Vi anser disse omstændigheder som enkeltstående, eller som forhold, vi kan tilpasse os til, hedder det i beretningen.

- Det danske og nordeuropæiske marked for anlægsarbejder og byggeri er stabilt på et højt niveau med gode muligheder for at udnytte de fordele, vores forretningsmodel giver os. Vi kan på den måde videreføre den gode udvikling, koncernen har gennemlevet i de senere år, og tålmodigt gennemføre de lagte planer.

Ser man på segmenterne, så er segmentet Anlæg & Byggeri gået frem, mens de to øvrige, Rørteknik og Fundering er gået tilbage, med Rørteknik som den mest markante tilbagegang.

I Anlæg og Byggeri arbejdes fortsat med at implementere de seneste akkvisitioner, Hansson & Knudsen A/S og Istak A/S. Ingen af de to selskaber ventes at bidrage positivt til årsresultatet.

Resultatet i Per Aarsleff A/S er bedre end forventet, mens resultatet i segmentets øvrige selskaber samlet set ikke lever op til forventningerne ved regnskabsårets begyndelse. Især Wicotec Kirkebjerg A/S og Aarsleff Rail A/S har ikke præsteret som forventet.

Anlæg & Byggeri bidrager med et resultat før renter på 117 mio. kroner.

Rørteknik påvirket
Rørtekniks tilbagegang skal forklares med vanskelige markedsvilkår i Polen, Rusland og Ukraine, mens de danske aktiviteter i dette segment er gået frem med 15 procent til 259 mio. kroner. I udlandet faldt omsætningen med 27 procent til 426 mio. kroner.

Rørteknik bidrager med et resultat før renter på 21 mio. kroner.

Fundering bidrager med et resultat før renter på 42 mio. kroner.

Per Aarsleff A/S (Halvårsregnskab)
Millioner kroner
2014-15 2015-16
Omsætning 4.798 4.891
Driftsresultat 204 182
Resultat før skat 190 171
Årets resultat 145 129

Halvårsregnskabet er afsluttet den 31. marts 2016

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093