23948sdkhjf

Gigantiske ’træfinner’ til Københavns nye arena

Facadelukningen på Royal Arena i Ørestad er en noget anderledes udfordring end de entrepriser, som HSHansen normalt giver sig i kast med.
En bølgende, semitransparent facade i træ – en såkaldt finne-konstruktion – har sat HSHansen på noget af en opgave i Ørestad på Amager.

Facadevirksomheden er lukningsentreprenør på byggeriet af Royal Arena og skal efter planen aflevere til oktober.

HSHansens team nærmer sig således afslutningen og kan se tilbage på et forløb, der har budt på udfordringer ud over det sædvanlige:

- Der har været geometriske udfordringer med at konstruere vores sandwichelementer i en oval form. Det har krævet en speciel tilpasning af de bagvedliggende konstruktioner og alle beslag er derfor lavet individuelt. Det har ydermere været nyt for os at levere facader i træ, da dette ligger uden for vores ”normale” arbejdsområde, fortæller projektleder Christian Tang.

Selv om arbejdet er udført henover vinteren, er det lykkedes at lukket facaderne hurtigere end forventet, og ifølge salgs- og marketingschef Jesper Madsen er der således god grund til at være stolt over et markant og veludført projekt:

- Royal Arena er et eksempel på, at HSHansen har udviklet sig til at være meget andet end en traditionel glas-/alu-entreprenør. Vi har know how´en til at løse denne slags meget komplekse bygninger, der består af mange forskellige konstruktioner, siger han.

Den nye arena er tegnet af arkitekterne 3XN. Det er Arenaselskabet Arena CPHX der opfører byggeriet med tilskud fra Realdania og Københavns Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094