23948sdkhjf

Årets lærling kåret hos Arbejdsgiverne

Rasmus Kristoffersen modtog på weekendens generalforsamling prisen som årets lærling ”Guldmedaljen”.
Rasmus Kristoffersen er en usædvanlig lovende VVS’er. Han repræsenterede Fyn ved DM i Skills, blev årets kammerat på sin skole, og hans svendeprøve blev bedømt som ”særdeles veludført”. I weekenden modtag han Arbejdsgivernes lærlingepris ”Guldmedaljen”.

Selv giver han en meget enkel forklaring på sin succes allerede fra starten på skolen.

- Jeg ville sgu ikke aflevere noget, jeg ikke ville have sat op hjemme ved mig selv, og det har jeg bare holdt ved lige siden, siger han.

Det har tilsyneladende været en god plan, for både hans mester og skolen har mange rosende ord til den unge mand.

- Rasmus havde et stort engagement, et godt og positivt humør, og var altid meget hjælpsom over for sine klassekammerater. Han havde en fantastisk evne til at tilegne sig viden ved at stille opklarende spørgsmål eller ved at opsøge viden i relevante fagbøger. Rasmus er derfor en god repræsentant for VVS- og energispecialist-uddannelsen, udtaler Syddansk Erhvervskole.

Hans mester Erland Sejten fra Gudme VVS og Blik har også rosende ord om ham.

- Han er en omhyggelig, stabil og behagelig mand. Han har en god ballast. Han er pligtopfyldende, fortæller han.

Lærlingen er også taknemmelig for sin tidligere læreplads og nuværende arbejdsplads.

- Det er en rigtig god virksomhed med et sundt miljø. Man laver en masse projekter fra starten af. Det er et enormt lærerigt sted, siger Rasmus Kristoffersen.

Uddannelseskonsulent i Arbejdsgiverne, Frank Erhardt Andersen, har ofte set den udvikling, den unge gennemgår i læretiden.

- Det er i det korte tidsrum, som læretiden jo rent faktisk er, at transformationen sker. Man starter som stor knægt og kommer ud på den anden side som en voksen mand - som håndværker med faglig identitet og faglig stolthed - klar til at erobre verden. Lad os håbe, at mange andre unge, ligesom Rasmus, finder en mester, de går godt i spænd med og kommer i lære. Der tegner sig en lysende fremtid for håndværkere med det rigtige håndelag, siger Frank Erhardt Andersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063