23948sdkhjf

Ventilationsmand skifter til brandsikring

Johnny Øland bliver ny administrerende direktør for Fire Eater A/S.
Under et år efter at Johnny Øland sagde farvel til sit livsværk, ventilationsvirksomheden Øland A/S, er han nu på banen igen som topchef.

Den danske leverandør af brandsikringssystemer Fire Eater A/S i Hillerød har ansat Johnny Øland som ny adm. direktør, og målsætningen er at øge omsætningen med 86 procent over de kommende tre år.

Fire Eater oplever i øjeblikket stor succes i udlandet med sit produkt Inergen, som gør det muligt at håndtere en brand på den mindst skadelige måde. Produktet bliver et afgørende element, når Fire Eater skal vækste samt indtage flere markeder verden over.

Johnny Øland kender Fire Eater fra sin plads i bestyrelsen, som han tiltrådte i juni sidste år. Strategien fremadrettet lyder på mere globalt salg og udvikling af organisationen i Danmark og de otte markeder, som virksomheden er på.

Derfor har virksomheden været på jagt efter nye øjne i ledelsen og et nyt fokus på organisationsudvikling og slag. Medejer og nu tidligere adm. direktør Torbjørn Laursen lægger således vægt på Johnny Ølands lange erfaring med ledelse fra Øland A/S.

- Johnny Øland kender os indefra gennem sit arbejde i bestyrelsen, og han har samtidig vist flotte resultater inden for både salg og organisationsudvikling gennem mange år som øverste chef for Øland A/S. Johnny er en moderne leder, der har fokus på værdier og fællesskab i organisationen, og hos Øland A/S gav det blandt andet rekordregnskaber år efter år, siger Torbjørn Laursen i en pressemeddelelse.

Nye markeder
Johnny Øland stoppede i Øland A/S, der er ejet af Saint Gobain Distribution Denmark A/S, i oktober sidste år efter 22 år i front for virksomheden, hans far etablerede.

Det er særligt udsigten til at indtage nye markeder i udlandet, han ser frem til i sin nye rolle.

- Alt i denne virksomhed er specialiseret til et rent 12-tal. Men for at vi kan løfte virksomheden til næste niveau skal vi styrke salgsleddet yderligere og optimere organisationskulturen til et større salgsfokus. Jeg ved, at de specialiserede produkter er blandt de bedste i verden, så udfordringen er at skabe en struktur, så vi kan sælge til endnu flere endnu hurtigere, siger Johnny Øland.

Fire Eater er etableret i 1974 som en familieejet virksomhed. Siden 1999 har Torbjørn Laursen, der har en baggrund som brandindspektør, stået i spidsen for Fire Eater, der i sit senest offentliggjorte regnskabsår i 2014 øgede bundlinjen fra 5,5 til 8,5 mio. kroner før skat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109