23948sdkhjf

Top 10: De største byggerier i maj

Jysk entreprenør udvider logistikcenter på Sjælland med over 30.000 kvadratmeter. Læs mere om projektet og få overblikket over de største igangsatte byggerier i maj.
I samarbejde med Byggefakta sætter Building Supply fokus på landets største byggeprojekter. I dag præsenterer vi de 10 største igangsatte byggerier i maj 2016 med særligt fokus på Hørkrams logistikcenter i Sorø.

Flere års markant vækst har medført et akut behov for mere plads hos Hørkram Foodservice, som nu investerer omkring 400 millioner kroner i en udvidelse af sit logistikcenter i Sorø.

Onsdag den 1. juni havde borgmester Gert Jørgensen æren af at tage det ceremonielle første spadestik til byggeriet, som efter planen vil være afsluttet i foråret 2018.

- Vi er et sted nu, hvor vi både har behov for øget lagerkapacitet og mere plads til vores administration. Det er en utrolig positiv udvikling for os, men i høj grad også for området her ved Sorø, siger centerdirektør Claus Bredvig fra Hørkram.

En stor og kompleks opgave
Projektet udføres i totalentreprise af den østjyske entreprenørvirksomhed, Amatech, som dermed kan skrive sit andet større byggeri for Hørkram på cv’et.

Sidste år afleverede Amatech en 7.500 kvadratmeter stor tilbygning på Hørkrams adresse i Kolt ved Aarhus, og med en veloverstået entreprise i bagagen havde virksomheden givet sig selv den bedst mulige anbefaling, da Sorø-projektet skulle i udbud.

Det er en både større og væsentligt mere kompleks opgave, der venter Amatech og underentreprenørerne på byggepladsen i Sorø. Det fortæller Frank Nyegaard fra bygherrerådgiveren Alectia, der har været involveret i projektet, siden de indledende øvelser i slutningen af 2014:

- Der er lagt en meget ambitiøs tidsplan for projektet, og samtidig skal centret være i drift i hele byggeperioden. Det betyder, at byggeriet er opdelt i fem etaper, og det kommer helt sikkert til at give nogle logistiske udfordringer, siger Frank Nyegaard.

Udvidelsen omfatter nye faciliteter til logistik, administration, frostrum, kødopskæring og en ny fiskeafdeling. Hertil kommer en stor kølecentral, som udføres i en selvstændig entreprise af Johnson Controls.

Det er ikke mere end fem år siden, at Hørkram sidst udvidede i Sorø, dengang med 12.000 kvadratmeter. Denne gang fordobles arealet fra 30.000 til 60.000 kvadratmeter, hvilket gør logistikcentret til Nordeuropas største af sin art.



Hørkram – udvidelse af logistikcenter

Areal: 30.500 m²
Byggesum: 400 mio. kr.
Bygherre: Hørkram Foodservice A/S
Totalentreprenør: Amatech A/S
Arkitekt: Dna Arkitekter A/S
Ingeniør: Hans-Jørn Lauritzen ApS
Bygherrerådgiver: Alectia A/S
Byggeperiode: Maj 2016 - april 2018
Adresse: Centervej 1, Sorø

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094