23948sdkhjf

Isstadion renoveres for 61 millioner

Herning Isstadion skal have en overhaling inden VM i 2018. Opgaven sendes nu i udbud.
I forsommeren 2018 er Danmark vært for A-VM i ishockey.

En stor del af kampene skal afvikles i Jyske Bank Boxen i Herning, blandt andre Danmarks kampe. Men Herning Isstadion skal også anvendes til blandt andet træning i forbindelse med turneringen.

Samtidig kæmper ishockeyklubben, Herning Blue Fox, med utidssvarende faciliteter, og derfor sætter politikerne i Herning nu fart i en renovering og udbygning af Herning Isstadion.

Der er tale om Etape 1 af en stor renovering af det såkaldte Holing-område i det nordlige Herning, og der er afsat 61 mio. kr. til arbejdet.

Ifølge borgmester Lars Krarup (V) er det en tiltrængt renovering af Herning Isstadion, som nu senedes i udbud.

- Det er ingen hemmelighed, at forholdene på isstadion i dag lader noget tilbage at ønske. Det gør vi nu noget ved, siger han.

Langt de fleste af pengene i Etape 1 vil gå til arbejdet med at opdatere isstadion, men Etape 1 vil også medføre et forbedret ankomstområde.

Isstadion skal ifølge planerne udbygges mod nord og vest. Banen rykkes, så der kan være tilskuere hele vejen rundt om isen, og der kommer nye kølelegemer i banen og ny ventilation og isolering.

Også tilskuerpladser, omklædningsfaciliteter, depotrum og teknikrum forbedres. Der skal etableres en ny hovedindgang og foyer, vendt mod Sportscenter Herning, ligesom en ny VIP-lounge er med i projektet.

Etape 2 og 3, som følger senere, vil blandt andet rumme en ny idrætshal til opvisning og nye parkeringsarealer. Det er også i forbindelse med de to senere etaper, at Sportscenter Herning, som de mange faciliteter i Holing kaldes under ét, for alvor ’vendes’, så området får ’ansigt’ ind mod Herning by – i stedet for mod nord som i dag.

Johs. Poulsen (Rad.), formand for Herning Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, glæder sig over den brede opbakning til at løfte først isstadion og senere hele Holing-området til glæde for både bredde og elite.

- Her og nu er det vigtigste, at vi får forbedret forholdene på og omkring isstadion. Det trænger virkelig derude. Men jeg ser også frem til de senere etaper, hvor hele Holing-området får en større ansigtsløftning, siger han.

Etape 1 blev godkendt mandag eftermiddag på et møde mellem Herning Kommunes Økonomi- og Erhvervsudvalg og gruppeformændene fra de politiske partier i byrådet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111