23948sdkhjf

Aarhus har store byggeplaner på havnen

Højhus på mindst 110 meter og et stort konferencecenter er på tegnebrættet.
I løbet af kort tid offentliggør Aarhus Kommune tre nye udbud i byudviklingsområdet Aarhus Ø.

Det skriver Jyllandsposten .

Et udbud omhandler et højhus på mindst 110 meter, der skal opføres som erstatning for det skrinlagte Lighthouse-tårn. Planerne blev droppet i slutningen af 2013, fordi vanskelige jordforhold gjorde det for dyrt at føre projektet ud i livet. Blandt andet derfor har Aarhus Kommune sænket prisen for grunden fra 270 til 192,5 millioner kroner.

- Det er den mest attraktive grund i øjeblikket. Jeg håber på et fantastisk vartegn, hvor det stadig er planen, at vi skal have offentlig adgang. Det er spændende, hvem og hvor mange der vil byde ind, siger Teknisk rådmand Kristian Würtz (S) til Jyllandsposten .

Et andet udbud omhandler et cirka 19.500 kvadratmeter stort konferencecenter i det såkaldte Ø4-område. Vinderen af dette udbud får også køberet til tre tilstødende byggefelter med mulighed for at opføre 26.000 kvadratmeter til bolig og detailhandel. Der stilles i den forbindelse krav om opførelse af cirka 7.000 kvadratmeter almene familieboliger.

Et tredje udbud omhandler Nikoline Kochs Plads med mulighed for at opføre 30.000 kvadratmeter, heraf mindst en tredjedel til detailbutikker samt en eller to dagligvarebutikker. Ifølge Bente Lykke Sørensen fra Aarhus Kommune ønsker man en dagligvarebutik mellemklassen, eksempelvis Kvickly eller Føtex Food.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.859