23948sdkhjf

Kartelsagen: Farum-entreprenør betaler

Endnu en virksomhed betaler bøde i sagen om det københavnske byggekartel.

Bestyrelsen i Mogens V. Zeltner A/S har således besluttet at vedkende sig bødeforlægget på 900.000 kr. til virksomheden plus 25.000 kr. til direktør Tomas Zeltner, der er fjerde generation i familievirksomheden fra 1898.

Virksomhedens bestyrelsesformand, advokat Kim Jybæk, forklarer i en pressemeddelelse, at beslutningen er truffet under hensyn til at fastholde fokus på den ”pæne økonomiske fremgang”, som Mogens V. Zeltner A/S oplever.

- Indtil i dag har den konkrete sag verseret i mere end fire år og trukket omfattende ressourcer økonomisk og ledelsesmæssigt. I perioden har bagmandspolitiet frafaldet tre ud af seks anklager. Frem for gennem en årrække at føre de resterende sager ved retten finder bestyrelsen det vigtigere at få afsluttet stridsmålet og bygge videre på fjerde generations udvikling af virksomheden, skriver Kim Jybæk.

Mogens V. Zeltner A/S beskæftiger 40 ansatte og kom ud af sit seneste regnskabsår for 2014/15 med et overskud på 4,5 millioner kroner før skat. Regnskabsåret 2015/16 afsluttes ved udgangen af september.

Kartelsagen
Sagen om det store københavnske byggekartel blev indledt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i 2010 og omhandler ulovlige prisaftaler på byggeprojekter til en samlet værdi af 400-500 millioner kroner.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) har undervejs sigtet 33 virksomheder i sagen, og Mogens V. Zeltner A/S er den 24. virksomhed, der enten vedtager eller bliver idømt bøde i sagen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109