23948sdkhjf

Nu kobles Campus Slagelse sammen med byen

Sleth står i spidsen for vindende team i arkitektkonkurrence.
Med et forslag om en cykelforbindelse, som forbinder Nordskoven med studentersøen vinder Sleth arkitektkonkurrencen om Campus Slagelse.

Dermed bliver det Sleth-teamets forslag, som kommer til at tegne de overordnede linjer for udviklingen af Slagelse by de næste mange år frem.

Ifølge borgmester Stén Knuth (V) placerer vinderforslaget på fornem vis Slagelse som uddannelsesbyen mellem de to skove og kobler på en overbevisende måde Slagelse by med landskabet og campus-området.

- Det vil gøre Slagelse grønnere og være med til at gøre vores by til en attraktiv uddannelsesby, siger Stén Knuth.

Vinderforslaget lægger vægt på grønne elementer, og cykelforbindelsen skal køre igennem en række grønne ’lommer’ med parker og opholdesteder. På selve campusområdet ved stationen etableres en ”Campusskov” foran SDU’s bygning.

Sdr. Stationsvej skal være et campusstrøg, og stationsforpladsen skal være en åben plads belagt med brosten og en ’regnvandsskål’, som opsamler regnvandet, mens Sct. Mikkelsgade skal omdannes til en allé med træer langs vejen.

- Med vinderforslaget har vi fået en langsigtet og bæredygtig udviklingsstrategi, som vil binde byen og uddannelserne sammen. Alle elementerne i forslaget vil ikke blive realiseret med det samme. Til gengæld vil vinderforslaget få betydning for den måde, vi udvikler byen de næste 30 år, siger Stén Knuth.

Næste skridt bliver at udforme en lokalplan for campusområdet, så omdannelsen af området kan sættes i gang. Når den er på plads, vil selve ombygningen gå i gang. I den mellemliggende periode er planen at skabe midlertidige aktiviteter i området, som skal understøtte den langsigtede udvikling.

Foruden Sleth består det vindende team af Erik Brandt Dam Arkitekter, Fjerring Rådgivende Ingeniører, Tom Nielsen, Mark Lorenzen og Urban Creators.

Arkitektkonkurrencen blev udskrevet i foråret, hvor fem teams fik til opgave at koble campusområdet sammen med resten af byen samt udarbejde et forslag til stationsforpladsen. I spidsen for de øvrige fire teams stod henholdsvis Tegnestuen Vandkunsten, Juul Frost Arkitekter, Transform og Tredje Natur.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094